★ Sååå glad!

Igår försökte jag uppdatera bloggen tre gånger, men det gick inte så tillslut gav jag upp. Nu gör jag ett nytt försök!

Fick tillbaka tentaresultatet igår på den tentan jag gjorde nu sist jag var upp till Sundsvall. Den jag skrev 16 sidor på. Och jag klarade den!!! :). Först hade jag tittat på en helt annan kod, och enligt den koden hade jag inte klarat den. Då kände jag att jag bara ville lägga mig ner och grina, men samtidigt kände jag att det verkligen inte kunde stämma! Jag var helt säker på att jag klarat den. Vid 19-tiden fick jag ett mail på min rätta kod, och när jag tittade hade jag klarat den! Jag skrek vill jag lova, jag blev så himla glad och lättad.

Om en timme ska jag cykla till VFU:n, och när jag kommer hem ska jag plugga, packa och plocka undan lite här. För tiiiidigt imorgonbitte beger jag mig till Sundsvall igen. Har en tenta på lördag, och en massa mys planerad för helgen. På måndag åker jag tillbaka.

Den här tentan har jag inte lagt ner mycket energi på, men orken har inte funnits när man har VFU hela dagarna. Men efter att jag såg resultetat på förra tentan blev jag mer peppad till att plugga på denna. Så idag blir det plugg, plugg, plugg... även om jag är hur trött som helst!



// Sandra ♥.

★ Idag är det fredag.

Här var det ett tag sedan det uppdaterades.

Vi har haft storm i Skåneland, det var häftigt med samtidigt läskigt. Häftigt för att man inte varit med om något liknande förut, och läskigt för alla olyckor som inträffade. Man blev rekommenderad att hålla sig inomhus, men jag och gänget (Elin och Sebastian) var helt klart tvungen att gå ut i stormen en liten stund.

Bland annat så skulle Sebastian gå hem från Elin, och när han öppnar ytterdörren så flyger gardinstången ner. Man fick verkligen använda all sin kraft för att få igen ytterdörren efter sig. Och när man satt inne i lägenheten så kunde man inte sluta oroa sig för att fönstret eller dörren skulle ryckas med. Usch så det knakade! Ett tag trodde jag även att hela byggnaden skulle följa med stormen, för så som denna byggnad skakar när någon bara springer i trapporna utanför... ja, det är ett under att vi står kvar på marken!

Annars så har jag bara pluggat under veckan, och varit på VFU:n såklart.

Idag hade jag en bra start på dagen. Vaknade strax efter 07, pratade i telefon till 10. Perfekt start på dagen! Efter det har jag pluggat, diskat, pluggat, plocka bort disken, pluggat, plocka undan skitgrejer, pluggat... ja, jag har helt enkelt varierat mellan pluggning och städning. Det som återstår är att skura golvet, plugga lite till, duscha och sedan umgås med Elin och Sebastian.

Det blir Idol, film och massa bus. Som vanligt. Vi har grymt roligt tillsammans.

Ha en trevlig fredag! :)



// Sandra ♥.

★ 14/11 -09.

Veckan har rullat på i all sin glans. Trivs jättebra på VFU:n med barnen och personalen.

Det som har stått i fokus denna vecka är:
- Hur kan du prata svenska när du är från Timrå?
- Är du från Fjällen?
- Kan inte du prata som oss?

Det är väldigt roligt att göra sin praktik i en annan stad.


I torsdags när jag duschade så försvann helt plötsligt duschvattnet, och där stod jag och var långt ifrån klar. Efter att jag vridit av och på flera gånger och det fortfarande inte kommer något vatten bestämmer jag mig för att fortsätta tvätta mitt hår i handfatet, där jag av någon anledning fortfarande har rinnande vatten.

Det gick ju som det gick. Inte så jättebra! Men efter ett tag bestämde jag mig för att det fick vara nog. Var nära att jag kom försent till VFU:n, och det accepterar jag inte eftersom jag alltid är vaken i god tid och har gott om tid på mig. Jag cyklade fort som attan till skolan, och var genomdränkt av svett när jag kom fram. Mysig flicka. Men jag kom i tid.

När jag kom hem hade jag fortfarande inget vatten i duschen, blev snortokig och ringde hyresvärden för att registrera min ilska. Vaktmästaren skulle komma dagen efter. Jag ville ju duscha, så jag gick in på toaletten för att blänga lite på duschen så den skulle förstå att jag var arg. Och vad ser jag då? Det har blivit ett veck på duschslangen så vattnet inte rinner igenom, jag vecklar upp det och vipps så kommer det vatten. Jag vek mig av skratt när jag tänkte på hur korkad jag kan vara ibland, och hur pinsamt det skulle bli när vaktmästaren skulle komma dagen efter.

Så jag skrev en liten lapp till honom där det stod: "Tack för att du kom! Men jag satte på duschen nu på morgonen, och vipps sa det så hade jag vatten igen".


Nu ska jag skicka ett sms till Sebastian och höra vart han tagit vägen, han kommer hem idag efter 4 veckor i Småland. Och ikväll kommer Elin hem efter 4 veckor i Sundsvall.




// Sandra ♥.

★ Sandra goes skolfröken.

Vilken skolfröken man är!

Det börjar man att jag cyklar mot skolan, och när jag kommer fram så har polisen tagit en bil utanför skolan. Dom diskuterade med stora bokstäver (högt), vilket gjorde mig väldigt nyfiken. Så jag tokstirrade på dom för att försöka på reda på vad dom gjorde, vilket resulterade i att jag gjorde en fetvurpa med cykeln på skolgården och skrek "helvete". Usch, så pinsamt det var!

Senare på förmiddagen skulle jag skriva på tavlan. Jag skrev med stora bokstäver, men mina bokstäver blev inte samma storlek. Plus att jag skrev mindre och mindre, och det var inte ett dugg rakt. Så det kanske inte är ett plus med att bara använda datorn i skolan? Jag har i alla fall tappat min kunskap att kunna skriva. En gång i tiden skrev jag faktiskt fint.

Jag skulle använda kartan för att peka på den vart jag kommer ifrån, och när jag gjorde det så fick jag stå på en stol för att nå upp.

Jaja. Nu är jag i alla fall hemkommen från VFU:n, och jag trivs jättebra där.

Nu måste jag plugga!



// Sandra ♥.

★ Julklappsönskelista.

Dessa tavlor finns på Boom i Birsta, och jag önskar mig i alla fall en av dom i julklapp. Helst den största dårå :)





// Sandra ♥. 


★ Idag är det Theodore's stora dag.

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag, för det är Teddes födelsedag, HURRA HURRA HURRA!!!! :D GRATTIS Theodore på födelsedagen! :)


Storgrabben. Ett år idag.



Och grattis till Karla och Peter som fick en sådan fin pojke för ett år sedan! :)



// Sandra ♥.

★ Verksamhetsförlagd utbildning.

Igårkväll tvärdäckade jag i soffan med kläderna på innan klockan 20, vaknade inte en enda gång under natten utan vaknade klockan 05.30 imorse. Hur pigg som helst! Jag tror dagarna i Sundsvall tar kål på mig. Jag flänger överallt och ingenstans... springer fram och tillbaka hela tiden. Men så är det väl när man har skola, plus att man vill hinna träffa alla :).

Hade världens absolut bästa kväll i lördags, kvällen innen jag skulle tillbaka till K-town.


Idag hade jag min första dag på VFU:n, det var väldigt roligt. Jag ska vara med nollan, ettan och tvåan. Börjar klockan 08.15 imorgon, så jag tänkte lägga mig nu så jag orkar med dagen imorgon.

Sov gott!



// Sandra ♥. 


★ I Skåneland.

Jaha, då har man parkerat arslet i soffan hemma i Skåneland. Tågresan gick bra. Jag sov hela vägen från Sundsvall till Stockholm, vaknade av att jag hörde: "om 5 minuter anländer vi till Stockholm Central". Jag använde en påse med grejer i som huvudkudde när jag sov, och när jag vaknade låg jag med ansiktet ner i påsen.

När jag somnade satt jag helt själv, men när jag vaknade satt det tre andra med mig. Jag blev riktigt paff när jag vaknade.

När jag skulle byta tåg i Hässleholm till Kristianstad så satte jag (och några till) mig i en vagn. Och när jag satt mig och ställt ner alla grejer så kommer en värdinna och säger att den där vagnen ska stanna på perrongen, den åker inte vidare. Tur att hon kom annars hade jag suttit kvar i Hässleholm.



// Sandra ♥.

★ Bestick behövs inte!

Veckan har rullat på. Har varit en intressant innevecka på skolan. Introduktion för våran VFU (Verksamhetsförlagd utbildning) har stått på schemat. Den börjar på måndag.

Jag har dock inte blivit placerad på en förskola, utan jag kommer vara i grundskolan i 5 veckor. Med en etta och en två, kanske att jag skulle få hoppa in då och då i en förskoleklass. Men jag är ju van att hoppa hit och dit och fram och tillbaka nu för tiden. Så det ska inte vara några problem :).

Idag gick vi igenom alla uppgifter vi ska göra under VFU:n, och en sak kan jag tala om: man har absolut inget liv när man går lärarutbildningen. Nåväl, en uppgift gjorde jag klar redan idag. Lika bra att ha den överstökad. Jag skrev om en naturupplevelse jag varit med om, tur man har livlig fantasi.

Men nu till rubriken. Idag på lunchen kom jag på att jag glömt tagit med mig bestick, och cafeterian är av någon anledning inte öppen på fredagar. Så jag kunde inte köpa några plastbestick! Men det stoppade inte mig. Jag värmde min mat i micron och sedan åt jag den med händerna. Nöden har ingen lag och jag var hungrig. Såg förmodligen ut som världens hungrigaste gris som inte fått mat på flera dagar.

Ett stort plus idag var att vi fick sluta redan vid 13, och sedan fick jag och Alda skjuts hem av Christina. Väldigt bra fredag!

Kvällen har spenderats i soffan framför Idol med mamma, och hon ville att "Rahid" skulle få lämna programmet ikväll. Ja, det var väl bra tyckte jag eftersom att det inte finns någon "Rahid" med och tävlar. Jag rättade henne lite snällt genom att fråga om det inte var Rabih hon menade. Och det var det ju såklart.

Nu blir det film, sedan ska jag sova.



// Sandra ♥.

★ Gruppuppgiften i bild.

Idag har vi haft redovisningar hela dagen. Först hade vi redovisning på musiken, det gick bra. Efter det redovisade vi vårat grupparbete. Vi hade skapat en uteplats för skolbarn/dagisbarn. Fungerar för både yngre och äldre barn. 







Längst upp till vänster har vi en liten lekstuga för barnen, och i mitten (till höger om lekstugan) har vi en "syskongunga" som vi kallar det. En gunga där det får plats väldigt många barn på samma gång. Längst upp i högra hörnet har vi en liten skog med granar, grillplats etc. För att det är stimulerande för barn att vistas i en skogsmiljö.

Längst ner till vänster har vi en sandlåda, några äppelträd och vinbärsbuskar så barnen får en möjlighet att smaka lite. Längst ner till vänster har vi en stor och platt asfaltsyta, där barnen får en möjlighet att springa av sig och kanske utöva bollsporter. En stor yta är väldigt viktigt för barn.

Gången ni ser som slingrar sig är en cykelbana. Därför är också den stora asfaltsytan omringad av ett staket, så man inte ska cykla på den ytan. Mitt på cykelbanan ser vi också två cyklar, en liten för dom mindre barnen och en större för dom äldre.

Framför skogen finns en sandlåda med en rutschkana och bredvid ser vi gungor. Det står också ett litet, litet klätterträd alldeles bredvid rutschkanan så att barnen får en möjlighet att klättra. För det tycker dom är riktigt roligt. Alldeles bredvid klätterträdet finns en tunnel man kan krypa i.

Ovanför sandlådan har vi också en liten gräskulle där barnen kan åka pulka på vintern eller göra något annat roligt på.

Vi har även lite buskar för att barnen ska kunna gömma sig bakom dom, det är också väldigt roligt.

Hehe. Det här var en rolig uppgift :)


Nu är man också vaccinerad mot grissjukan! Skulle först inte vaccinera mig, men det är lika bra att göra det.




// Sandra ♥.


★ Innevecka.

Vilka dryga dagar! Inneveckorna är så fruktansvärt jobbiga.

Dagen började jättebra. Eller inte. Dintur har blivit helknasiga och ändrat vägar med bussen, det är inte logiskt för fem öre! Man får åka omvägar för att ta sig till och från skolan, och dessutom är det på pricken att man hinner med bussen när man ska byta. Fyra minuter har man på sig att springa till den andra busshållsplatsen. Helt sinnes om jag får säga vad jag tycker! Sedan är det knappt så att man får plats att sitta på bussen till Härnösand, för det är så sjukt mycket folk som åker. Fel och sätta in en extra buss! Hatar Dintur just nu.

Resten av veckan måste jag kliva upp 05.30, och är inte hemma förrän 18.30-19.00.

Idag började jag klockan 09, vi skulle göra vårat grupparbete. Bygga en egen skolgård. Jag var väldigt frånvarande på förmiddagen, mitt huvud var någon helt annanstans. Skulle göra en tenta klockan 14, så jag tänkte bara på den.

Jag satt i tre timmar och skrev, det blev 16 sidor. Klarade jag den inte vet jag inte vad jag gör. Börjar förmodligen grina!

Sedan var det direkt hem. Upp till mamma och pappa för att hämta lunchlåda och nya kläder, sedan hem till Karla. Johanna kom dit och vi åkte iväg och köpte mat. Sedan kom Lina och vi tittade på Michael Jackson - Man in the Mirror. Värdelös film där någon B-skådespelare ska föreställa Michael, och ingenting stämde i filmen. Vi sågade den totalt. Inte konstigt att Michael inte gav någon tillåtelse till den!

Tacka vet jag This Is It och riktiga dokumentärer med honom.

Jaja, nu ska jag sova. För klockan 05.30 ringer alarmet på mobilen. Sedan blir det muntliga redovisningar hela dagen. Suck.



// Sandra ♥.

★ Allergi, allergi.

Igår var jag hos Lina, hon hade födelsedagsfest. Hon blir en stor tjej nu, hela 20 år. Idag fyller hon faktiskt. Vi var en hel drös med tjejer, vilket betyder att det blev väldigt mycket kackel. Men trevligt var det :). God middag hade hon gjort också, med hjälp från Sandra och Ann.

Efter vi varit hos Lina åkte vi in på krogen, och även där hade vi riktigt roligt! Kom hem vid 05 imorse. Jag och Karla satt uppe och surrade ett tag, sedan somnade jag på hennes soffa.


Men nu till något helt annat. Jag kan inte äta tomat längre, eller något som innehåller tomat. Jag får prickar på kroppen och det kliar extremt mycket. Prickarna blir bara större och större också. Och det är så irriterande att jag hela tiden glömmer bort det eftersom att jag alltid har kunnat äta det tidigare. Visst har jag fått allergiska reaktioner av det, men bara att det kliar lite i halsen en stund. Och det gjorde inte så mycket.

Jag brukar ha ketchup till maten, men slutade med det också. Efter två veckor var allting borta. Jag kom upp till Sundsvall och åt middag hemma, och utan att tänka på det så åt jag grönsaker till maten. Även tomater. Och vipps så hade jag en massa kliande prickar igen! Och det tar ju sådan lång tid för dom att försvinna! Och genom att jag kliar så blir det bara värre!

Och utan att tänka på det så gjorde jag en ny miss idag! Jag och Karla gick på Ica för att handla något att äta, och jag köpte en pizza man värmer på i ugnen. Efter att jag tagit några tuggor så började det klia över hela mig, och då kommer jag på att det är tomatsås på pizzan.

Blir så less.



// Sandra ♥.

RSS 2.0