★ Imorgon är det ny månad.

Precis som rubriken lyder; imorgon är det ny månad. Mars. Ett steg närmare våren. Jag längtar extremt mycket till våren! Är så fruktansvärt trött på snön, men det verkar bara vilja komma mer. Jag vill inte ens tänka tanken på hur hur blött det kommer bli när snön smälter.

Igårkväll åkte Elin och Sebastian hem till Kristianstad, och jag är smått avundsjuk. Jag saknar min lägenhet extremt mycket! Och så saknar jag våra galna kvällar. Pricken över i:et är att det faktiskt är plusgrader där. Men jag kommer inte få åka hem än på ett tag, jag har fem veckor kvar här uppe i Sundsvall.

Imorgon går jag in på min tredje vecka på VFU:n, och nästa vecka är det sportlov. Då ska jag sätta mig ner ordentligt med mina uppgifter, för när man kommer hem på eftermiddagarna efter VFU:n då finns det inte så mycket ork till det. Efter sportlovsveckan har jag två veckor kvar av VFU:n och en skolvecka uppe i Härnösand, sedan får jag åka hem till Kristianstad ett tag.

I helgen har jag varit med Mariah och Sandra. Vi har sett på film och skrattat en hel del.

Nu på kvällskvisten har jag suttit och funderat och planerat vad jag ska leka för lekar med barnen under veckan. Jag tycker att jag har kommit på roliga lekar som nog kommer uppskattas.

Nu blir det sängen och Camilla Läckberg - Fyrvaktaren.



// Sandra ♥.

★ På tok för trött.

Imorse skulle jag göra ren mina glasögon, så jag tog fram sprayen jag använder till det. Jag sprutade lite på glasen och började torka med trasan. Men hur jag än gjorde så blev det inte rent, snarare tvärtom. Det blev mycket, mycket värre. Chockad visade jag mamma vilka kladdiga och skitiga glasögonen jag fick efter att jag försökt gjort ren dom.

Jag försöker komma på vad det beror på att dom inte blir ren, och till sist får jag för mig att det beror på vädret. Det är så kallt att det inte går att göra ren glasögonen, kylan förstör glaset på något vis. Så är det ju självklart inte, men det var min enda lösning fram till att jag tog mig en titt på sprayflaskan. Jag hade använt hårspray! Mycket tok kan man göra när man är trött.



// Sandra ♥.

★ Sommarkurs.

Idag har jag haft VFU mellan 08-16, och det gick bra!

Dock så började jag bli illamående vid 12 tiden, och vid 14 tiden kände jag att min migrän var på ingång. Jag satt och skrev och helt plötsligt såg jag bara en massa vita prickar och texten blev inte längre sammanhängande. Bokstäver tappades bort och jag hade svårt att se vad det stod på papperet.

En stund senare fick jag tag på en ipren, och då släppte det litegrann.

När jag kom hem åt jag middag och efter det lade jag mig i sängen för att vila en stund, men precis innan jag var på väg att somna hörde jag mormors ljuva stämma i hallen. Då var det bara att kliva upp för då fick vi finfrämmande av henne och Bertil =).

Justja, idag har jag anmält mig till en sommarkurs. En kurs som man kan läsa till om man vill när man läser till lärare. Hoppas jag kommer in!

I övrigt vill jag gnälla lite på denna "underbara" kyla vi har här. Imorse när jag skulle gå till bussen visade graderna -25. Och jag ska säga en sak; uttrycket "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder" är bara skitsnack! Man är påbyltad med kläder så man ser ut/känner sig som en flodgris, men fryser ändå. Så det uttrycket existerar inte längre i min värld.




// Sandra ♥.


★ Finns inget att säga.

Nu är jag inte på mitt bästa humör vill jag lova, nu är jag väldigt ledsen.

Mitt USB-minne har försvunnit. Vi har sökt igenom hela lägenheten, sökt igenom alla mina väskor och påsar med kläder. Allt har vi sökt igenom! På mitt USB-minne finns alla skoluppgifter jag gjort, alla mina dagboksinlägg jag skrivit (ja, jag skriver dagbok för mig själv). Så det USB-minnet är viktigt för mig.

I över ett år har jag haft det liggandes på ett och samma ställe. Men nu finns det INGENSTANS.

Fy fan.



// Sandra ♥.

★ Shopping.

Idag tog jag och Mariah en heldag på Birsta City, vilket vi hade bestämt för längesedan! Och jag har längtat till den här dagen kan jag säga. Jag var ute efter en ny plånbok, men hittade ingen jag tyckte om. Istället blev det:


Tre tröjor från JC




Två linnen och en sjal från Gina Tricot




Två sjalar från Indiska




En väska från Accent




En necessär från Åhléns





Mamma och pappa fick också en gemensam födelsedagspresent; dom ska få gå på bio. Sedan köpte jag också strumpor, lite smink och andra småsaker.




// Sandra ♥.  





★ Ibland är det svårt att veta.

Idag när jag gick ut från skolan så blåste det väldigt mycket snö, och det var några byggarbetare på gården. Dom hade skottat snö från taken.

När jag går ut är jag inte riktigt påklädd, jag försöker febrilt få ut vantarna ur mössan. När jag har gjort det så försöker jag få på mig mössan, men det är svårt för att det blåser. Då kommer en av byggarbetarna och säger att det inte är något roligt väder, och jag höll med honom. Sedan säger han: "Vänta så ska jag täcka dig medan du försöker få på dig mössan" och så ställer han sig och lutar sig över mig. Jag tackade för det, och han såg nöjd ut. Han trodde nog att jag var ett av barnen, för han pratade med mig som om jag vore elva år ungefär. När jag gick därifrån kunde jag inte sluta fnissa.

Nu är det faktiskt så att eleverna i femman är ett huvud längre än mig, så jag förstår att det inte var så lätt för honom att veta. Men självklart går jag därifrån och fnissar, för jag vet ju att jag snart fyller 23.

Men han är nog jättenöjd över att han var snäll och hjälpte "ett av barnen" =).

I övrigt kan jag säga att jag har väldigt ont i kroppen; överarmar, rygg, axlar och nacke efter att jag gjorde min otroligt vackra vurpa igår!



// Sandra ♥.

★ Hur klantig är det tillåtet att vara?

Dom som känner mig vet att det brukar kunna bli lite knasigt ibland, men idag hände något riktigt lustigt och OVANLIGT. Det var också väldigt pinsamt... för MIG.

Jag och min handledare hade precis ätit lunch och var på väg tillbaka till skolan, barnen var ute och hade lunchrast. Vilket betyder att det var en hel del barn och vuxna ute på skolgården. Vi går och pratar, och helt plötsligt tar det tvärstopp för mig. Jag SKRIKER rakt ut med mitt lite speciella sound (låter som en kråka) och flyger FRAMSTUPA rakt ner på backen, med världens duns. Det tar inte många sekunder innan det samlats barn runt omkring mig, och min handledare såg ut som världens frågetecken. Ett av barnen sa: "Men Sandra, det där är ganska ovanligt!". Mina skor hade på något vis hakat fast sig i varandra. Grejerna man drar snörena igenom hade fastnat i varandra, och jag kunde inte röra benen. Jag stupade rakt ner, såg ut som en lyktstolpe! Plus mitt sound. Jag kunde inte få isär skorna, jag kunde inte ställa mig upp och jag kunde inte få av mig skorna. Min handledare fick av mig skorna, och fick sedan försöka lirka loss dom från varandra. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta, för det var väldigt pinsamt. Där ligger jag mitt på gatan alldeles snöig.

Tredje dagen fick dom se mitt rätta jag! En tjej som lyckas med ALLTING. Både på ont och gott.

Det var ju ungefär som VFU:n jag gjorde i Kristianstad innan jul. Jag cyklar på skolgården, ser att det står poliser på andra sidan av stängslet. Jag blir nyfiken och försöker både se och höra vad dom sysslar med, så jag koncentrerar mig enbart på dom. Det slutar med att jag cyklar rakt in i en trottoarkant och ramlar med cykeln. Mitt på skolgården när barnen var ute och lekte.

Vilken charmig fröken jag kommer bli =).



// Sandra ♥.

★ Nu var det dags för VFU igen.

Känns som att vi knappt hann avsluta våran förra VFU som var på fem veckor, innan vi nu kastas in i nästa. Även den på fem veckor! Jag är i en förskoleklass.

Egentligen började vi VFU:n i måndags, men då gjorde jag en tenta... så min första dag var igår =). Självklart var jag supernervös som vanligt. Jag tycker inte om första dagen på en ny arbetsplats på grund av att det är så många nya ansikten och mycket man ska ta in. Men det gick bra, även fast att jag fick grymt mycket information!

Idag var det en lång dag, 8-17. Vi var ute hela förmiddagen, ungefär fyra timmar i sträck. Jag hade MYCKET kläder på mig, men frös ändå. Kallt har det varit idag!

Jag trivs superbra! Nackdelen är bara det att när det är långa dagar så orkar man inte plugga när man kommer hem. Jag skulle kunna somna nu, men jag måste duscha och sådant innan jag lägger mig.

Nu tror jag att jag ska titta på Andra Avenyn =).



// Sandra ♥.


★ Jag och Mariah, i ett och samma nötskal.

Klockan 16 igår åkte jag till Mariah för att umgås med henne.

Det började med att vi drack kaffe och surrade lite, sedan bestämde vi oss för att gå upp till macken och köpa cigaretter. När vi kom dit kom vi på att vi kanske ville ha chips till filmen vi skulle se senare, så vi spenderade ungefär 15 minuter framför chipshyllan innan vi kom fram till vad vi ville ha. Efter många om och men gick vi och betalade.

Vi sa hejdå, och började gå mot utgången. Men då fick vi syn på en hylla med roliga godisar; patroner, bananaskid etc. Så vi var tvungen att ta några stycken. Gick till kassan och betalade en andra gång, och sa sedan hejdå.

När vi var på väg ut från macken kom vi på att vi kanske ville ha dip. Så vi vände och gick tillbaka mot chipshyllan. Återigen stod vi i 15 minuter för att välja en dip. Tillslut sa Mariah att vi fick peka på varsin, och sedan välja mellan dom två. Vi pekade på två olika såklart, men jag gav med mig och det blev Mariahs val.

Gick tillbaka hem till henne för att titta på film, meningen var att vi skulle se några stycken. Vi började med PS. I Love You, för hon hade inte sett den. Sedan tänkte vi fortsätta med Flickan som lekte med elden. Men efter att vi surrat och tittat på första filmen började jag gäspa och titta på klockan, den visade 03:34. Så vi valde att sova istället.

Men innan det bestämde vi oss för att göra något annat. Mariah hade fortfarande sin JULGRAN framme, och då menar jag en julgran utifrån... ingen plastgran! Jag skämtar inte när jag säger att det låg 7000 kg barr under granen, och efter att vi släpat ut den i soprummet var det barr i hela lägenheten plus i trapphuset. Men det sägs ju att "julen varar hem till påska". Mariah fick bära ut granen själv, för jag envisades om att det bodde kusar i den.


Den vackra granen.





Från att jag kom igår, tills jag åkte hem idag har jag haft en katt som löper efter mig. Hon gick omkring och jamade hela tiden, men så fort hon var hos mig och fick gosa var hon tyst. Så hon fick det bra!


Dixie










Idag blir det till att plugga lite, för imorgon har jag en tenta att genomföra.



// Sandra ♥.

★ Hur lång tid tar det innan mobiltelefonen börjar strejka?

Jag har haft min telefon, W595, i ett år och två månader ungefär. För cirka en vecka sedan stängdes den av under tiden jag pratade i telefon, och så startade den om sig själv. Det hände två gånger.

Igår levde den sitt eget lilla liv och stängdes av och startade om sig själv 11 gånger!! Idag har den stängts av och startats om fyra gånger sedan klockan 10. Under natten har jag ingen aning om vad den gjort och inte.

Börjar det närma sig slutet för min mobiltelefon? Det verkar inte bättre. Får ni inte tag på mig, så vet ni varför. Jag har inga planer på att köpa en ny heller. Det ligger långt ner på listan.



// Sandra ♥.

★ C.

Idag fick vi betyg i delmoment 2, Lärande i och om naturen. Jag fick betyget C på hela delmomentet. Jag är nöjd! Klarade allting :)



// Sandra ♥.

★ Filmtokig.

Förutom utgången i fredags så har min helg bestått av film. Jag är filmtokig och kan se en och samma film flera gånger. Bland annat har jag sett:

- Band of Brothers, del 7-10.
- Case 39.
- Sherlock Holmes.
- Law Abiding Citizen.
- Avatar.


Nu tänkte jag titta på Transformers 2 innan jag ska sova.

Jag har har även beställt en film idag också, New Moon. Men den kommer inte förrän i mars.


Godnatt!



// Sandra ♥.

★ Jag klarade tentan.

Igår fick jag reda på att jag klarade tentan jag gjorde den 16/1. Hur nöjd som helst.

Jag satt i soffan, gick in på FC för att kolla om jag fått mitt resultat i inkorgen. INGENTING. Jag blev måttligt less i och med att jag visste att några andra som gjort tenta samma dag som mig fick sitt resultat den 25/1, alltså för mer än en vecka sedan.

Av någon anledning gick jag in på Ladok, där våra betyg registreras, och där såg jag att jag hade klarat tentan. Jag SKREK rakt ut. Mamma som stod bakom mig och dammsugade med snabeldraken var nära att få en hjärtattack. Hon stängde av snabeldraken och frågade vad det var. Jag hade klarat tentan! Behöver jag säga att jag blev överlycklig?

Än så länge har jag inte fått veta hur många poäng jag fick. Mailade en lärare förut, så på måndag får jag nog veta. Spännande.

Efter det kom Elin och hämtade mig, vi åkte in till stan och käkade. När vi var på väg hem stannade en gubbe oss och frågade om vi skulle på krogen på kvällen. Nej, sa vi. Då sa han att om vi skrev upp oss på en lista fick vi komma in gratis, och så fick vi ta med oss fem personer var. Lili och Susie skulle tydligen uppträda där också.

Eftersom att vi fick komma in gratis bestämde vi att vi skulle gå ut. Vad säger man? Gratis är gott. Plus att jag självklart måste fira på något sätt att jag klarade tentan. Eller? :)

Ut till Birsta, handla lite vin, sedan hem och göra sig ordning. Hem till Elin där hon och jag hade våran egen förfest. Sedan in på krogen och dansa till stängning!

Det var min fredag.



// Sandra ♥.


Sandra Häggqvist med Q och utan K

WOHOOOO! Kolla hit kolla hit för nu är det Elin som har ordet .
Tänkte jag skulle förklara för er vilken Sandra är för er som egentligen inte känner henne riktigt lika väl som jag gör.
Jag vet faktiskt inte om jag ska börja med det dåliga eller det bra , det som är bra i det dåliga är att det kanske mindre bra med sandra är så fruktansvärt charmigt så det blir så jävla bra . Men det blir bara bra eftersom det är just Sandra Häggqvist. Hängde ni med ?  ;)

Sandra är en jävla skön brud, jag skulle vilja förklara henne lite som mig , men då måste ja förklara mig själv först och de orkar ja inte. Men hon och jag är typiskt lika varandra. Vi är tex lika frän, cool mm .
En jävligt rolig grej med Sandra , och de kanske är hela grejen som speglar vem hon är , det är att hon faktiskt är korkad , och allt detta på ett bra sätt . Jag skulle kunna dra 5000 exempel på saker som hon gjort som är riktigt korkat. Just nu kommer jag inte på någon .
Dom dumma kommentarerna eller frågorna som kan hoppa ur Sandras mun förstår hon itne själv är korkade, men när jag och Pappa Basti börjar skratta åt henne så ser man Sandra ler och skrattar också , precis som om hon visste att det var korkat vilket hon egentligen inte gjorde.

Inte nog med att hon är korkad på ett charmigt sätt så är hon också jävligt lat på ett fruktansvärt gulligt sätt.
Sandra sitter gärna på samma plats i flera timmar , speciellt om hon fått gjort mysigt och värmt upp platsen lite innan , där kan hon sitta i TIMMAR.
Jag kan dra ett exempel när jag gick upp till henne på morgonen , där sitter hon , med ryggen mot väggen , rumpan i sängen och datorn i knäet. Klockan är då runt 08 på morgonen . Klockan fyra när man återvänder från skolan går man och knackar på hos Sandra, vad sitter där på precis sammam jävla plats, med sitt ruffsiga hår och med sitt vackra leende skiner hon upp som en sol , det är precis som om någon kommer för att rädda henne . HEEJ skriker hon . Nämen hej sandra , ska jag komma och bryta loss dig från väggen eller har du vuxit fast. Hon skrattar och lägger ifrån sig datorn och bryter sig loss för att hämta någonting ur kylen , tillbaka till samma plats åter igen . Men man brukar säga de, vart ska sleven vara om inte i grytan? 

Haha , jag kan faktiskt inte låta bli att skratta åt henne . För när man ska göra något som man måste anstränga sig åt och Sandra inte är på bästa humör finns det alla världens bortförklaringar , behöver ni några så kan ni ringa henne . Hon är expert på det. Dock är dom dålig men dom funkar alltid ;) 

Det hela började med att vi skulle cykla på affären . konversationen löd så här . 

Sandra - Men jag kan inte cykla på min cykel , får så himla ont i puppan då . 
Elin - Men jag kan skjutsa dig på bastis cykel .
Sandra - nej jag kan inte sitta på hans pakethållare , den gör så ont.
Elin - men ta bastis cykel då så kan jag ta din. 
Sandra - Nej men jag kan inte cykla på hans cykel.
Elin - nehe vad är de för fel på den då ? 
Sandra - Men den är så äcklig att cykla på . 
Elin - Ja men ska vi gå då ?
Sandra - Nej jag orkar inte .

I stundens hetta kan man bli lite irriterad på henne men efteråt när Sandra är på bra humör igen kan man skratta tillsammans med henne åt det. 

Där är väl de två sakerna som gör Sandra charmig som person , men hon har så mycket annat också . 
Många har hört henne skratta och som jag säger , det smittar . vilket härligt skratt . Om skratt förlänger livet så har Sandra förlängt mångas, iaf mitt. 
Det som gör Sandras skratt speciellt är väl att hon skrattar när hon precis känner för det . Varför vara diskret ? 
Som en gång när vi var på Försäkringskassan . Vi sitter och väntar när nästa nummer får komma fram , Killen går fram till disken och börjar prata med kvinnan i receptionen, det var inte vilken röst som helst utan en väldigt speciell sådan , jag ställer mig upp på en gång för ja förstod att detta skulle sluta i kaos. Vad gör Sandra Häggqvist ? Hon skriker rakt ut , i asgarv .. Ni vet hur det är , när man ska försöka hålla sig så blir det bara värre.. tårarna sprutade och dreglet näst intill rann . 


Sandra är inte bara rolig bland sin omgivning hon är en fruktansvärt lyhörd människa , undrar man om något , vill prata med någon , har något pinsamt att fråga om så är det bara att fråga henne . Hon ställer alltid upp . Hur många är det som egentligen gör det ? Jag gör det är det många som tänker när dom läser detta . Ja det är det säkert . Säkert många som lyssnar , men säkert inte många som verkligen verkligen lyssnar och bryr sig om så som Sandra gör. Henne kan man ringa när paniken slår in hos en. 

Är det någon vän jag absolut håller hårt om hjärtat så är det Sandra, och för er som är vän med henne . Håll hårt i henne , jag vet att det inte finns många av denna sortens människa . Helt fruktansvärt jävla underbar. 















Sandra står i Garderoben och letar en Kudde , Sebastian är berättarrösten .Detta kan jag tycka är ganska så roligt när Sandra själv inte vet om att hon blir filmad. Och hur djup är garderoben egentligen ? Är detta Narnia ?




Sen har Sandra även gjort en liten raplåt , lyssna på hennes ljuva stämma . En karriär som artist kanske ? ;)

★ Okoncentrerad.

Plugg, plugg, plugg. Orkar inte mer, har tappat fokus nu. Sitter och tänker på så mycket annat än det jag borde tänka på.

Det betyder att jag måste ta en liten paus, så nu ska jag slänga mig i soffan, käka godis och titta på del 4 av Band of Brothers. Låter som en superbra idé enligt mig.



// Sandra ♥.

★ Nya skor.

Jag och mamma åkte på Skopunkten för båda två behövde inhandla skor till våren/sommaren. Jag hittade ett par supersköna skor. Tack mamma!








// Sandra ♥. 


RSS 2.0