★ Dagarna bara rullar på.

Ida


Sebastian


Nathalie



Tisdag och onsdag spenderade jag med dessa tre godingar. Vi grillade, busade och surrade i massor =). Riktigt trevligt har det varit, precis som på den gamla goda "Örnen-tiden".

Igår ( i och med att klockan är 02.45) har jag, Ida och Sebastian umgåtts. Varit ute och busat med Idas hund, tittat på film och så där. Nu sitter jag och Sebastian i soffan med varsin dator i knäet medans Ida får sin skönhetssömn.



// Sandra ♥.

★ Inneboende hos Ida.

I måndags kom flyttkillarna och hämtade alla mina möbler och Sebastians cykel. Och några timmar efter det kom mamma och pappa för att hjälpa mig att städa, ta grejer som skulle få stanna kvar här och kasta det som skulle kastas. Det slutade med att dom städade och jag tittade på och gnällde att jag fick panik för att lägenheten aldrig blev tom. Tack så jättemycket för hjälpen mamms och papps!

Sedan skjutsade dom mig till Ida, och hos henne är jag nu =). Är numera inneboende hos henne! Flyttar ju inte förrän den 6 augusti. Tack Ida, du är så snäll. På kvällskvisten tittade Elin in och besök från Västerås anlände också efter ett tag. Det blev lite drinkar och en massa surr på Idas balkong. Det var mysigt och vi kom inte i säng förrän vid 05.

Idag blev jag väckt av mamma vid 11.30. Vi skulle hem till mig och städa det sista. Torka skåp och så! Nu är vi färdiga uppe i lägenheten, bara besiktningen kvar. I mitt förråd står en kartong som ska till farmor och ett databord som ska kastas, sedan är det färdigt där också. Skönt! Tack mamms för hjälpen idag, och tack för den fina skinnjackan =).

När vi var klara åkte vi och hämtade Sebastian, han skulle följa med hem till Ida och umgås lite. Satt och surrade och sådär för att sedan ta en sväng till mor och far för att hämta lite grejer och sedan skulle vi titta in hos Sebastians mormor en snabbis. Och henne fick jag skor av! =). Tack!



Efter det åkte vi tillbaka till Ida, där hon och Nathalie väntade =). Det blev en kväll med surr, popcorn, godis och kortspel. Och Ida blev bortrövad till Gävle, men fick komma hem efter några timmar. Riktigt trevlig kväll!

Nu sover Ida, hon ska jobba imorgon mellan 07-16. Och jag ska ta hand om Majsan! Sebastian kommer hit efter att han klippt sig! Och senare skulle jag tippa på att Nathalie också kommer.

Nu ska jag nog sova jag med, men först kommer två bilder från en minnesvärd resa!

Olyckan var framme! (Där gick oljetråget sönder i Kristianstad)


All olja rann ut.



Night night, sleep tight... and don't let the bedbugs bite.



// Sandra ♥.


★ Uppspelt.

Det är sjukt. Klockan är över 05, men jag kan inte sova. Är alldeles för uppspelt. Jag känner att flytten börjar närma sig. I och för sig så är det 12 dagar kvar, men alla mina möbler hämtas av flyttfirman på måndag. Så då kan jag inte vara kvar i lägenheten. Eller kan och kan... kanske inte så roligt när det inte finns en enda pinal kvar.

Jag är riktigt uppspelt, längtar med andra ord. Det ska bli riktigt roligt och spännande. Det är inte någon enstaka mil jag flyttar heller, utan det är hela 95 mil. Och jag ser framemot det!

Jag kommer bort från Västernorrland, och hamnar i Skåne. Jag tar tag i saken, gör någonting nytt. Lämnar tryggheten (familj, släkt och vänner) för att söka nya erfarenheter. Och jag ser det som någonting positivt. Man måste våga chansa. Vem vet, jag kanske ångrar mig när jag varit där nere ett tag. Men då är jag i alla fall en erfarenhet rikare. Man vet ingenting förrän man har provat. Eller så kommer jag stormtrivas där nere. Vilket jag tror! Just nu längtar jag bara i alla fall, så mycket att jag inte kan sova.

När jag ser mig omkring i lägenheten så ser jag bara flyttkartonger. Och just nu så lever jag i två resväskor som bland annat innehåller kläder och saker jag behöver ha här tills vi åker den 6 augusti.

Jag tänkte på en sak förut. Min lägenhet är "kopplad" till Skåne på något vis. Det är lite komiskt;
1. En kille skulle hyra den här lägenheten, men flyttade sedan till Skåne.
2. En tjej tog den istället (hon som bodde här innan mig) och hon kommer från Skåne.
3. Mitt ex flyttade till Skåne.
4. Jag flyttar nu till Skåne.

Nu måste jag verkligen försöka sova. Och jag är ju så fruktansvärt trött!


Förresten... kissekatten jag skrev om i förra inlägget är nu hemma hos sina ägare. Så det ordnade sig =).



// Sandra ♥.

★ Har räddat en liten vilsen kattunge.

Jag och Emil satt i soffan och tittade på Mysteriet på Greveholm, och rätt vad det är utbrister han: "Gud, vad rädd jag blev!". Vadå tänkte jag, och tittade mot fönstret. Och där i mörkret ser jag två ögon som tittar in, två kattögon. Och det enda jag tänkte var; "Vad gör katten utanför mitt fönster? Finns inte en balkong i närheten".

Jag ställde mig i fönstret och tittade på den, men då gick den. Efter 15 minuter hörde jag en smäll på rutan, tittade upp och mellan perssiennen ser jag kissen. Och den jamade så hemskt så jag var tvungen att öppna fönstret och släppa in den. Och huuuuuuuga vad liten den var, bara några månader och alldeles dyngsur av regnet.

Och eftersom att både jag och Emil älskar djur så var det självklart att vi skulle ta hand om den lite. Så vi tog in den och matade den med skinka och tonfisk! VAD DEN ÅT! Helt galen i maten, klättrade på mig och sökte mer.

När den hade ätit färdigt strosade den omkring lite här inne och luktade på kartongerna. Sedan gick den till fönstret och jamade så hemskt att jag var tvungen att öppna det. Så kissen fick välja själv om den skulle gå eller stanna. Den gick, men kom tillbaka efter 5 minuter igen. Satt utanför i regnet och kikade in. Jamade lite då och då. Efter ungefär 30 minuter kom den in till oss igen. Så nu är den här och äter lite mera tonfisk =). Tänker inte släppa ut den i regnet igen, och definitivt inte på taket. Jag vill inte lyfta den heller i och med att vi inte känner varandra, plus att den var väldigt skygg i början. Nu gosar den med oss.

Jag öppnade dörren och tänkte släppa ut den genom porten, men den vägrar lämna min lägenhet. Så då får den helt enkelt vara här med oss inatt. Den kröp under soffan när Emil poppade popcorn. Väldigt lättskrämd.

Imorgonbitti får jag se vad jag gör med den, men vet inte om jag bara vill släppa ut den. Den är bara några månader gammal, väldigt smal, skygg och har inget halsband. Man vet ju inte vad den varit med om innan. Det bästa kanske är att ringa ett kattpensionat eller liknande och tala om att man hittat en kattunge.

Stackars lilla kisse!



// Sandra ♥.

★ 09-07-22.

Idag har jag träffat faster Margith, kusin Rebecca och hennes man =). Det var trevligt! Har inte träffat dom på väldigt länge, speciellt inte Rebecca. Var år och dagar sedan! Men hon och hennes man bor ju i Skåne, så kanske får träffa dom oftare nu när jag flyttar ner! =).

Annars så packar jag och står i. Det är inte klokt vad skit jag har samlat på mig!



Vila i frid kusin Roger, jag hoppas du har det bra.



// Sandra ♥.

★ Jag flyr staden!!

Nu är det klart. Jag flyttar. Från Timrå till Kristianstad =).

Kom förmodligen lite plötsligt för dom flesta, men sådan är jag. Hux flux så händer det bara. Ett minus är bara att det svider lite i plånboken. Det är inte billigt direkt! Men jag har världens bästa familj, släkt och vänner som ställer upp till tusen! Tack så jättejättemycket!

Jag har sagt det flera gånger; jag vill inte bo kvar här i Västernorrland föralltid! Och när Kate sa till mig att hon skulle flytta till Stockholm, så var jag så himla glad för hennes skull. Och när Elin och Sebastian kom in på skolan i Kristianstad så blev jag både ledsen och glad. Ledsen för att dom skulle flytta, men glad för att dom också fick komma iväg.

Så jag har hjälpt Elin och Sebastian den senaste tiden med packning och flytt etc. Så när vi tre åkte till Kristianstad blev jag helt galen i staden och människorna vi fick kontakt med. Som vi faktiskt fortfarande pratar med =).

När vi sedan kom hem till Timrå igen så kände jag direkt att jag vill inte vara kvar här. Jag vill också bort. Det känns som att jag bara står och trampar på en och samma plats hela tiden. Det känns som om jag inte kommer någonstans. Så jag och Elin satt och pratade, och helt plötsligt slog det oss att jag också borde flytta ner. Och varför inte? Jag pluggar på distans, så jag kan fortsätta plugga där nere. Ingenting hindrar mig.

Och nu är det äntligen klart! Jag ska flytta. Och jag är så upp i varv! Det kommer bli jättekul! Den 6 augusti ger vi oss iväg =). Men jag kommer komma hem en gång i månaden, så fort jag måste vara på skolan. Så då får jag chans att träffa familj, släkt och vänner rätt ofta ändå. Det är skönt, för jag kommer sakna alla jättemycket!

Men man måste våga chansa ibland också. Och jag tror det kommer bli kanon!



// Sandra ♥.

★ Galna tjejer 11/7 -09.

Jag.











Elin.













Vi kan ha roligt även fast att vi bara är två stycken på förfesten! Riktigt roligt var det =).



// Sandra ♥.

★ Lite nyfiken.

Sedan Michael Jackson gick bort, har jag fått en och samma fråga av många i min närhet. Och jag har själv upptäckt det, och faktiskt funderat en hel del kring det. Väldigt nyfiken är jag.

När han levde så fick han namnet Wacko Jacko av media. För att han var annorlunda. Eller rättare sagt; One of a kind. Och fler och fler människor hakade på det. Då menar jag alltså inte bara media, utan väldigt väldigt väldigt många människor i hela världen. Listan kan göras lång.

Men NU, när han har gått bort. Eller jag ska säga; när hans show är över. DÅ ändrar sig plötsligt väldigt väldigt väldigt många. Inräknade är media, och många människor till runt om i världen. Hur kommer det sig?!

- Är det för att folk nu upptäcker hur stor han verkligen ÄR?
- Är det för att folk inte vågade stå för det dom tyckte, rädd för att dom skulle klassas som konstiga för att dom tyckte om en man som "våldtog småpojkar" etc?
- För feg för att stå för att dom tycker om en man som är annorlunda, en som inte är någon annan lik?
- Eller för att folk helt enkelt börjat lyssna på hans musik nu?

Jag är väldigt nyfiken. Jag har ALLTID sagt, och jag säger det igen. Michael ÄR oskyldig. Det finns någonting som heter innocent until proven guilty. Han friades från anklagelserna, på samtliga punkter. Hade han varit skyldig hade han åkt dit på en gång. Han friades inte på grund av att han var Michael Jackson, för folk gjorde vad som helst för att få honom bakom lås och bom. Folk gör vad som helst för pengar. Och sorgligt nog så fungerar vi människor så, vi har svårt att stå för vad vi själva tycker och tänker... i vissa lägen.

Visst, jag tycker det är jätteroligt att fler och fler upptäcker hans begåvning. Att fler och fler tar till sig av hans musik och dom budskapen han sänder ut i sina texter. Men jag är fortfarande nyfiken, och det skulle vara roligt att kunna ge ett svar nästa gång jag får frågan.

Det finns ett självporträtt av Michael Jackson, när han var liten. Han sitter intryckt i ett hörn, med en mikrofon i handen, och bredvid honom finns en text från hans sång Childhood:

"Before you judge me, try hard to love me,
look within your heart then ask,
have you seen my Childhood?"

Hans texter är otroligt grymma, och han förmedlar något i allt han gör. Han är världens bästa, och någon jag alltid kommer att se upp till. För mig är det enormt att man kan förmedla det han förmedlar genom sin musik. Enormt!

I slutet av hans sång Will You Be There säger han:

"In our darkest hour, in my deepest despair, will you still care? Will you be there?
In my trials, and my tribulations, through our doubts and frustrations,
in my violence, in my turbulence, through my fear and my confessions,
in my anguish and my pain, through my joy and my sorrow, in the promise of another tomorrow. I'll never let you part, for you're always in my heart"

Grym, grym, grym.


Ha en bra kväll! =)













// Sandra ♥.


★ VÄRLDENS STÖRSTA LEGEND.

Jag talar förstås om Michael Jackson. Ingen kommer någonsin åstadkomma det han åstadkommit. Han är och förblir The King Of Pop. Älskad och saknad av miljarder människor.

Han är och förblir min största idol. Finns ingen som kommer komma i närheten. Ingen kommer någonsin kunna förmedla det han gör genom sin musik. Hans musik förmedlar det bästa. Ingen dansar lika grymt som honom. LEGEND! Han kommer alltid att leva vidare.


Sanningens ord från Rev. Al Sharpton.



"There was nothing strange about your daddy. It was strange what your daddy had to deal with, but he dealt with it".


Brooke Shields om deras vänskap.




Paris tar farväl.



Jermaine sjunger med gråten i halsen.




Avslutar med värdens grymmaste MJ!




// Sandra ♥.

★ Hur läckert som helst.




Så fränt! Hade velat varit där. Michael Jackson, THE KING OF POP.



// Sandra ♥.

★ Hemma.

Inatt vid 01 tiden var vi hemma.

Resan hem gick bra, men så fort jag såg Timråskylten ville jag vända och åka tillbaka =). Har haft så grymt roligt där nere i Kristianstad, och skönt har det varit att vara borta från den här hålan ett tag.

En sak är ju säker... dit ska jag fler gånger =).



// Sandra ♥.


★ Just nu i Stockholm.

Sitter i bilen på väg hem =). Har nyss käkat i Stockholm, så vi är mätta och belåtna. Lite ledsen dock att jag missar Michael Jackson på TV 4. Världens bästa! Brorsan spelar in minnesceremonin (hur stavas det?) åt mig i alla fall. Det är snällt.

Idag kom Elvis, Peter och Martin och hämtade mig och Elin i hennes lägenhet. Dom skjutsade oss till verkstaden så vi fick hämta bilen. Dom har varit helt fantastiska och hjälpt oss hela veckan =). Saknar dom redan! Hur sköna som helst.

Efter det åkte vi hem och packade det sista, sedan åkte jag, Elin och Sebastian hem till Elvis för att säga hejdå till dom och tacka för all hjälp vi fått. Jag måste åka ner dit igen när Elin och Sebastian börjar plugga där.



// Sandra ♥.

★ Rix FM festivalen.

Har varit ner en stund på Rix FM festivalen ikväll =). Jag, Elin och Sebastian tog bussen ner till centrum och mötte upp Olle och Laban (grabbarna från Lund). Vi gick på en kinarestaurang och åt. Det var gott, och mätt blev man!

Efter det gick vi in i ett av öltälten och tog en öl. Efter det hade man en rätt så uppblåst mage! =). När ölen var uppdrucken och musiken för hög för att man skulle höra varandra gick vi ner till tivolit och åkte karuseller. En riktigt trevlig kväll!



// Sandra ♥.

★ Kristianstad.

Vi har det riktigt roligt här i Kristianstad, trots alla motgångar vi har haft =).

I onsdagskväll, första kvällen här, gick jag och Elin ner på stan och kikade lite. På hemvägen träffade vi två snubbar, Benny och Elvis, och vi gjorde sällskap med varandra. Vi berättade om bilen och Benny gav oss hans nummer så vi kunde höra av oss om vi hade problem. Vi ringde honom på torsdagen och frågade om han kunde hjälpa oss att bogsera bilen till verkstaden, vilket han också gjorde. Han och hans kompis Peter.

I fredags fick vi tag på en svetsare som kunde hjälpa oss. Vi ska träffa honom imorgon.

Fredagskvällen spenderade jag och Elin nere på stan, Kristianstaddagarna är ju i full gång här. Något som liknar Gatufesten hemma i Sundsvall, fast det är gratis och håller på i nio dagar. I ett av öltälten träffade vi Elvis och Peter, surrade en stund och bestämde oss sedan för att gå på McDonalds. Trevlig kväll!

Igår kom Janne och Elins mamma ner hit också med alla möbler, så från klckan 13 - 20 bar vi möbler. Jobbigt! Vid klockan 21 bjöd Janne oss på MAX, det var välbehövligt. Och efter vi ätit var det bara att slänga i sig några glas vin och sedan drog jag och Elin ner på stan. Där träffade vi Elvis och Peter igen, men vi följde inte med dom in i öltälten. Vi stannade utanför och träffade två killar från Lund. Olle och Laban hette dom =). Stod utanför och pratade med dom en bra stund, sedan gick vi in och tog varsin öl. Satt och surrade och hade riktigt trevligt, bestämde också att vi skulle träffa dom en gång till innan vi åker hem. Imorgonkväll tror jag det blir. När vi sedan skulle gå hem ringde Elvis, det var efterfest hos honom. Jätterolig kväll!

Idag har jag, Elin, Sebastian, Elvis och Peter umgåtts och haft riktigt roligt. Var hemma hos Peter på "landet" och käkade, spelade Guitar Hero och Scene It, såg på film och sådär. Riktigt bra dag! Sedan skjutsade Elvis oss på Statoil så vi fick köpa T-röd som vi ska rengöra oljetråget med imorgon, innan vi träffar svetsaren. Elvis ska hämta upp oss imorgon så vi tar oss till verkstaden och till svetsaren. Hur snällt som helst =).

Nu tror jag vi ska Basta!



// Sandra ♥.

★ Gåshud.

Det är vad man får när man hör och ser Michael Jackson. Vi ligger just nu här i Kristianstad och njuter av hans musik. Här är två exempel på vad vi lyssnar på:


 




Hur GRYM är han inte då?!?!?!?!



// Sandra ♥.

★ KATASTROF!

... ni kommer inte tro att det är sant.

I gårkväll klockan 22 åkte jag och Sebastian från Timrå. Målet var Kristianstad i Skåne (Sebastian och Elin ska flytta dit för att plugga). Egentligen skulle vi ha åkt redan vid 19 tiden, men Elins bil (som vi skulle ta) var på verkstaden och drog ut på tiden. Hjullagret skulle bytas. Elin skulle också ner till Kristianstad, fast med tåg klockan 23.25.

Efter lite strul med bilen kom vi i alla fall iväg med en FULLPACKAD bil. Det var Sebastians packning, Elins packning och min packning plus lite grejer dom skulle ha i sina lägenheter. Två timmar senare, alltså klockan 00 på natten, när vi är i Tönnebro ringer Elin. HON HAR MISSAT TÅGET!! Det är inte sant tänkte vi... men det var det. Vi bestämde oss för att vänta i Tönnebro så skulle hennes mamma köra henne dit. Men vi ändrade planerna och körde tillbaka till Söderhamn för att möta Elin där. Vid 01.30 kom hon. För att hon och hennes resväska skulle få plats var det bara att packa ur lite grejer, som sedan fick följa Elins mamma tillbaka till Timrå igen. Sedan var det raka spåret till Stockholm, så hon kunde kliva på tåget där istället. Hon hade en tid att passa i Kristianstad så det var säkrare att hon tog tåget än att åka bil med oss.

Efter många om och men inne i Stockholm (där man verkligen inte ska köra bil) kom vi fram till tågstationen. Men... sedan skulle jag och Sebastian ta oss ut därifrån också, och fortsätta våran resa mot Kristianstad. Och på väg ut från Stockholm lät det ungefär så här:

Sebastian: - Var det här vi åkte?
Jag: - Jag vet inte! Jag minns inte.
Sebastian: - Här då? Har vi åkt här?
Jag: - ... jag vet inte!
Sebastian: - Men här då? Visst var det här vi åkte?
Jag: - JAG VET INTE!

Och efter att ha kört rött genom en fyrvägskorsning kom vi ut från Stockholm. Var förstås inte meningen, men man vet ju inte hur man ska köra där.

Vi hade en GPS i bilen så att vi skulle veta hur vi skulle köra. Men fungerade den då?! Nej, givetvis inte. I och för sig kanske vi hade liiiite med saken att göra. Istället för att stoppa strömsladden i det rätta uttaget så stoppade vi det i uttaget som är till för hörlurar. Sladden lossnade flera gånger så vi fick stoppa tillbaka den, men dumma som vi är så förstod vi inte att det var fel uttag. SUCK! Efter ett tag tog det slut på batteri, och vi fick inte igång den på några timmar. Och när vi väl fick igång den så var det inte våran bil den visade, utan en annans. Så vi fick följa en annan bil på dennes resa på Sveriges vägar.

Det gick bra i alla fall, vi kom till Kristianstad, MEN vi hittade inte in till själva centrum. Efter att ha åkt fram och tillbaka i lite mer än en timme kom vi fram. Ringde Elin som redan var i lägenheten och hon guidade oss till Högskolan, som ligger rätt nära hennes lägenhet. DÅ SMÄLLER DET! En olycka händer. Orkar inte gå in på detaljer, men durken under motorn som innehåller olja går sönder. All olja rann ut. Bilen går inte att köra!







Sebastian ringer Elin och säger att han har en dålig nyhet, han har kvaddat bilen. Elin kommer till skolan där vi befinner oss. Vi bestämmer oss för att ta saken i egna händer. Vi bestämmer oss för att rulla bilen hem till Elin. Sagt och gjort. Resultatet var att vi blev sjöblöt i svett.

Vi tar in packningen i lägenheten, sätter oss ner och försöker komma på vad vi ska göra. Ut och leta en verkstad! Den enda vi hittade här i närheten var verkstaden på Preem, där hade dom inte tid förrän i Augusti. Och priset på att laga detta gick på ungefär 2000 - 4000 kronor plus arbetet dom måste lägga ner på det. UNDERBART! Dom sa att det skulle ligga en verkstad en bit bort från Preem också, men den hittade vi inte. Även fast att vi gick 20 varv ungefär.

Hur vi ska lösa detta vet vi inte. Så sjukt alltihopa! Ikväll ska vi eventuellt gå iväg och sätta oss på en uteservering och dricka öl. Fint väder här!

Men först ser det ut som om vi ska sova en stund. Och sova kan man göra på det här viset, som Elin gör:



Ha en trevlig kväll!



// Sandra ♥.


RSS 2.0