★ Idag är det Michael's dag.

Idag hyllar jag Michael Jackson, det är hans dag. Han skulle ha blivit 51 år!





// Sandra ♥.

★ På tåget mot Sundsvall.

Vi har nyss plockat upp lite folk i Gävle, så vi börjar närma oss destinationen.

Jag tittar ut genom fönstret, och konstigt nog blir det bara sämre och sämre väder ju längre upp jag kommer. Och jag har fått höra att det regnar i Timrå. Regnar det i Sundsvall också?

Vilken resa!



// Sandra ♥.

★ På tåget mot Stockholm.

Lämnade mina två älsklingar i söder imorse. Vi sa hejdå och dom traskade iväg till skolan för att vara flitiga! Nu ses vi inte förrän om två veckor... men däremot lär vi höras på telefon ett antal gånger om dagen =). Jag tror Sebastian kommer tycka det är lite tråkigt att komma hem nu när hans hund (jag) inte står och hoppar och viftar på svansen nu när han kommer hem från skolan. Ja, jag är hans lilla Cocker Spaniel (internt skämt). Han säger alltid när han går hem från skolan att han ska "hem och rasta hunden". Vilket betyder "gå på Ica" eller något sådant.

Sitter på tåget mot Stockholm nu. Åker med x2000, skönt! Inte något gammSJ tåg som sist vi åkte ner till Kristianstad. Nu finns det i alla fall uttag till datorn =). Viktigt! Jag måste ju plugga... och kunna sysselsätta mig med något.

Inatt sov jag riktigt dåligt. Sebastian pratade i sömnen HELA natten, klockan var nog 05.30 då jag hörde honom sista gången. Då lät det ungefär så här:

"Nu har jag fått ett konkret... Sånt här... STATEMENT! Med glasögon... Och död".

Antar att jag kommer skriva mer senare.



// Sandra ♥.

★ Dessa dagar; film.

Fredag
Jurkjyrkogården
The Mask
Prom Night
Jag vet fortfarande vad du gjorde förra sommaren

Lördag
Den lilla Sjöjungfrun 2
Sagan om Ariel
Hairspray
En shopoholics bekännelser
Poltergeist
The Uninvited

Söndag
The Shining
Midsommar

Måndag
Just like heaven
Monster vs Aliens



// Sandra ♥.

★ 26 aug - 9 sept.

Då var resan till norrland bokad då! Åker dit den 26 augusti, och hem igen den 9 september. Så nu folket är det bara att plocka upp kalendern och notera =).

Ska göra en omtenta den 29 augusti och den 31 börjar skolan igen. Nu ÄNTLIGEN börjar vi med inriktningarna! Det vi gjort hittills i skolan har ärligt talat varit jättetråkigt och ointressant, vilket leder till inte så bra resultat.

Vad har jag gjort idag då? Jo, jag har varit flitig och pluggat från 10-14. Om jag blev klokare vet jag inte, tycker som sagt att det är ointressant. Men jag ska försöka att få grepp om det i alla fall, är inte så jättemycket faktiskt. Så håll tummarna!

Ikväll ser det ut som att halva Kristianstad ska festa, dock inte jag. Jag har ingen lust. Sebastian fick låna en massa bra filmer av en klasskompis så jag har ju det jag gör! Plus att det inte är bra väder här. Det har nyss spöregnat och det är väldigt mulet. Men till något roligare; jag kommer må prima skinka imorgon... medans dom andra inte gör det.

Hungrig är jag i alla fall, men Sebastian sover i min säng och jag vill inte väcka honom... än. Om 20 minuter väcker jag honom! Och då ska jag äta.

See ya!







// Sandra ♥.

★ Getingar!

Alltså det är inte sant vad det kryllar av getingar ute!

Jag och Elin gick ut för att sätta oss i det fina vädret och dricka lite kaffe. Vi satte oss på "altan" som sitter ihop med festlokalen/bastun/tvättstugan här mitt på gården. Man hann sitta ner i 10 minuter, sedan var det bara att springa iväg. Så höll vi på. Sedan kom Sebastian. Då blev vi tre stycken som sprang runt och skrek.

Det roliga var att folket runt omkring hängde sig ut för räcket utanför deras dörrar och tittade på oss som om vi var utomjordingar.





// Sandra ♥.

★ Pictures.

Dagen började kanonbra! Hittade ett paket i postlådan från mamma och pappa... moster och mormor var med på ett hörn också. TACK, TACK, TACK!! Det innehöll något som gjorde mig HUR GLAD SOM HELST:






Jag och Elin tog en promenad hem från stan och när vi börjar närma oss lägenheten skriker hon till: "kolla vilken stor gräshoppa!". Jag kastar iväg min nyckel så den hamnar rätt nära den, så vi kunde jämföra den med nyckeln. Blev ett bra kort. Men efter det kom nästa bekymmer... hur skulle jag få tillbaka min nyckel? Lösningen kom några minuter senare. Gräshoppan hoppade iväg.






Inte nog med att gräshopperna är stora. När det har regnat är vägarna fulla av dessa sötnosar:




I alla fall så tog vi oss hem till Elins lägenhet. Hon skulle tvätta sina vita tygskor i handfatet på toa. Rätt vad det är så hör jag henne gallskrika och så kommer hon utspringandes från toaletten. När hon drog ut sulan från ena skon flyger det ut en mal. Den var väldigt stor den också. Elin springer då hem till Sebastian och hämtar dödarspray. Vi dödar den och den hamnar naturligtvis i vattnet där hon tvättar skorna. Vi hämtar en colaflaska och efter många om och men får vi upp malen.





// Sandra ♥.

★ Tvätt, tvätt, tvätt.

Vad har dagen idag bestått av? Jo, jag har varit bosatt i tvättstugan.

Sebastian startade tre maskiner imorse klockan 10 och efter det har man inte gjort annat än varit där nere tror jag. Maskinerna tar två timmar och det tar minst lika lång tid att få kläderna torr sedan. Plus att vi varit fem stycken som tvättat!

Elin och Sebastian stack iväg och simmade lite och när dom kom tillbaka hade jag diskat, fortsatt att tvätta, plockat upp tvätt och vikit tvätt. Vilken otroligt rolig sysselsättning! =).

Ska ner snart igen och tömma dom sista maskinerna, sedan ska det bara torkas.

Nu? Sex and the City.



// Sandra ♥.

★ Wonderful feeling.

Blev utgång igår. Vi var på Banken och tittade på Björn Rosenström. Det var jag, Elin, Sebastian och deras klasskamrater. Ett riktigt härligt gäng! Vi hade jätteroligt.

Idag vaknade man efter 5 timmars sömn med en smak av sommaräng i truten, kalluffsen på sniskan, ont i hela kroppen, yr i bollen och en mage som vred sig ut och in så fort man satte sig upp. En underbar känsla med andra ord.

Jag och Sebastian gick hem till Elin. Jag däckade på hennes soffa. Vaknade lite senare fortfarande öm i mina kroppsdelar. Tog mig i kragen för att cykla ner till Ica och handla. Ingen ork alls för det, men var ju tvungen. Zickzackade mellan stora och små sniglar hela vägen dit och hem, vissa med skal och några utan.

Kom hem till Elin. Vi käkade godis och tittade på Du är vad du äter. Sedan hämtade jag min dator, som ska bli kvällens sysselsättning.

Vi hörs då!







// Sandra ♥.


★ En bild på ett monster.

Sebastian tog tag i saken igårkväll och vågade ta en bild på ett av monstren i taket här utanför oss. Det blev en bild på den mindre varianten av dom, MEN den är ändå inte liten (storleken, på enbart kroppen, är som en pingisboll). Observera att dom små svarta prickarna runt omkring är flugor, så ni kanske förstår hur stora spindlarna är. Och varför man är livrädd att gå ut om kvällarna när vi har ungefär 40 stycken här utanför.






// Sandra ♥.

★ Kristianstad i bilder.

Tänker bjuda på lite bilder. Dock så fungerade det inte att lägga över bilderna från min kamera till datorn. Bilder på hur vi bor och på området runt omkring. Ska knäppa nya med Sebastians kamera. Här kommer några bilder som är knäppta nere på stan ikväll:

Teater.


En liten park bredvid teatern.


Den gigantiska kyrkan som inte fick plats på en bild.


Den andra delen av kyrkan.


En liten del av ett torg.


En fontän på ett annat torg.


Ett torg.


Den andra delen av det torget.


H&M.


MQ.


Butik Trosan.


Världens äldsta Domus-skylt..?


Oleary's.


Gågata med massa affärer och butiker.


Museum.



Fler bilder kommer inom kort!



// Sandra ♥.


★ Usch, usch, usch, usch!!!!!

SÅ HÄR STORA SPINDLAR HÄNGER UTANFÖR VÅRAN LÄGENHET!!!! OCH UTANFÖR VÅRAT FÖNSTER!!!

Och det är min största fobi!!!

Ser inte stort ut! Men jag ljuger inte när jag säger att dom ser ut som krabbor. Kroppen är stora som pingisbollar! ENBART kroppen!






// Sandra ♥.

★ Vi har landat.

Nu är vi framme i Kristianstad! Eller... vi kom fram igår vid 10 tiden. Jag ber om ursäkt till alla som jag lovade att höra av mig till när vi kom fram, men det var fullt upp hela dagen. Och trötta var vi! Resan tog 10 timmar, och jag fick inte en blund i ögonen.

Det började med att vi kramade våra föräldrar och syskon hejdå på stationen, och tåget hann börja rulla innan vi ens hunnit sätta oss. Vi hade ingenstans att ställa vårat bagage. Och vi hade inte lite bagage heller. Åtta stora väskor, fem lite mindre väskor, tre datorer och handväskor. Tillslut låste dom upp ett litet utrymme åt oss inne på tåget där vi kunde ställa allting. Och när vi väl fick sätta oss ner då stannade tåget, och så stod vi still. Då är det något fel på loket, och vi hade inte ens hunnit till Bredsand! Nåväl, tillslut började vi rulla.

Jag trodde att jag skulle kunna sysselsätta mig med att sitta på Internet under resan. Men det fanns inget eluttag på tåget. Tur att jag hade Elins korsordsbok i dataväskan.

Elin och Sebastian lyckades sova en stund i alla fall, men inte jag. Snubben bredvid låg med öppen mun mot mitt håll och snarkade så högt så jag hörde även med hörlurarna på, och när han äntligen vända sig om då tröck han sin rumpa mot armstödet så det trycktes mot min höft. Det gjorde jätteont! Sedan låg han och slog mig med sin armbåge lite då och då. Och efter ett tag började killen mittemot att pilla på mina ben med sina tår. Det var helt omöjligt att sova. Vid 06 på morgonen var det ledigt på platserna mittemot Elin och Sebastian, så då satt jag där resten av resan.

Vi kom fram till Hässleholm lite tidigare än tabellen visat, så där satt vi ute i värmen och höll på att smälta bort. Och när vi klev av tåget där och gick med packningen rasade all min packning. Elin och Sebastian hade redan hunnit gå iväg och såg inte att jag hade problem. Men så kom en snäll japan skänkt från ovan och hjälpte mig ut till mina kamrater. Jag var väldigt tacksam!

Vid 10 var vi framme i Kristianstad, då blev det taxi hem till lägenheterna. Vägrade gå en meter till med packningen!

Då var det bara att ta Sebastians grejer från Elins lägenhet hem till honom, och när vi var färdiga med det kom flyttbilen med mina grejer. Så vi bar kartonger och möbler hela dagen igår. Plus att det var rena rama utlandsvärmen här så det var grymt jobbigt!

När klockan närmade sig 17 upptäckte jag att jag inte sovit på över 31 timmar, så jag däckade på Sebastians soffa. Dock sov jag bara i en timme. Sedan somnade jag någongång innan 02 på natten och sov nog till klockan 13 idag. Så då tog jag igen sömnen!

Idag har vi fixat lite i lägenheten, vi har fått lite ordning här nu. Känns skönt =). Imorgon ska vi nog gå omkring och knäppa lite kort så alla hemma i Västernorrland få se hur vi bor. Kan bli roligt!

Nu ska jag springa över till Elin!



// Sandra ♥.

★ ... and off we go!

Nu sitter vi på tåget. Trångt är det, och inte finns det något uttag till datorn. Behöver ju ström! =).

I alla fall så hann vi inte ens till Bredsand innan det blev något fel med loket. Vår vanliga tur tror jag. Men efter ett tag fixade det sig, och nu rullar vi.



// Sandra ♥.

★ Tonight is the night.

Klockan 23.25 ikväll flyr vi fältet. Ska bli riktigt roligt och spännande =).

Längtar tills vi kommer fram imorgonbitti, gruvar mig dock lite för att bära alla möbler. Sebastians soffa gruvar jag mig mest för, den är inte att leka med måste jag säga!

Har varit och klippt mig idag. Blev riktigt nöjd! Köpte även hårprodukter, vilket behövdes.

I övrigt så är allting nerpackat nu. Fyra väskor med kläder, en överfull dataväska och en handväska. Jobbigt att bära omkring på det.

Just nu sitter jag bara och väntar på att klockan ska gå så det är dags att åka. Dagarna som brukar gå så fort annars, men när man väntar på något så går alltid klockan sakta... konstigt det där.

Tack Ida för att jag fått vara inneboende dom här dagarna! =).



// Sandra ♥.

★ 3 days to go.

Idag har jag och mamma varit runt till släkten och sagt hejdå. Inte ett riktigt hejdå förstås, utan mer ett "hej så länge" =). Flyttar ju på torsdag, men jag har ju fortfarande skolan i Härnösand. Så nog kommer jag synas häromkring.

Var borta i flera, flera timmar... hann bara vara hemma en timme ungefär för sedan blev det bio för mig och Sebastian. Vi såg Harry Potter och Halvblodsprinsen =). Den var bra! Jag har ju läst alla böcker, så jag vet ju vad som ska hända... men ändå. Filmerna måste ses!

Godnatt!



// Sandra ♥.

RSS 2.0