★ Fredag.

Idag blev det ingen promenad. En dag i veckan är man värd en ledig dag. Ställde mig på vågen imorse det första jag gjorde. Trodde att vågen skulle svika mig och visa plus, att jag hade gått upp under veckan. Trots att det skulle för mig vara rätt ologiskt. Men vågen visade inte plus, istället visade den +-0. Den visade exakt samma siffror som för en vecka sedan. Irriterande på ett vis, eftersom man gärna vill se minus varje vecka, men samtidigt får man tänka att det är måtten som räknas. Rent kroppsmässigt har jag tappat några cm här och där; låren, magen och armarna. Så jag är nöjd!

Vilodag idag som sagt. Så istället för promenad har jag städat och tittat på det senaste avsnittet av Vampire Diaries. Sjukt bra serie! Nu sitter jag och inväntar Lina, som ska komma efter hon käkat middag. Blir en lugn kväll med en massa surr och Idol.


// Sandra ♥. 


★ Onsdag och torsdag.

Onsdag

Gick ut på en promenad direkt då jag vaknade. Gick 5,9 km och gjorde av med ungefär fyra apelsiner. Det vill säga 269 kalorier.

Resten av dagen spenderade jag i soffan framför Gossip Girl. Hade ingen energi till nånting igår.


Torsdag

Hade ingen lust att gå på en promenad imorse, men jag klev upp och gick ändå. Hela 6 km, och gjorde av med 272 kalorier. Även där cirka fyra apelsiner. När jag kom hem var jag glad att jag ändå gick. Ibland måste man bara säga åt sig själv på skarpen. Tror jag har ångest inför mötet med vågen imorgon, har en känsla av att jag inte gått ner något. Trots att det vore jävligt ologiskt om jag inte får minus på vågen.

På grund av min låga energinivå har jag legat i soffan hela dagen och tittat på Mysteriet på Greveholm.

I övrigt har jag en godispåse som står på bordet och stirrar på mig, och i kylskåpet hör jag hur min Västerbottenostpaj ropar på mig. Imorgon, imorgon, imorgon har jag min dag då jag unnar mig något extra. Längtar extremt mycket. Har varit en tung vecka detta... av någon anledning?!

Nu ska jag fortsätta titta på Robinson, och efter det tänker jag titta på Du är vad du äter.


// Sandra ♥.

★ Måndag och tisdag.

Måndag

Startade dagen med en promenad. Fick sällskap denna gång faktiskt, av Maria. Trevligt att ha någon att surra med när man går. Vi gick 6,1 km och gjorde av med 276 kalorier. Ungefär fyra apelsiner. Varmt var det också under hela promenaden.

Såg en film på eftermiddagen, Flykten från Bastöy. Den var helt okej.


Tisdag

Som vanligt startade jag dagen med en promenad. Idag gick jag 5,7 km och brände 257 kalorier. Och samma här, ungefär fyra apelsiner. Det var väldigt skönt i luften, men när det väl blåste till blev det lite småkyligt.

Annars är det grått ute idag, jättetråkigt. Det är inte direkt så man känner att man vill ge sig ut för att hitta på något.

I övrigt har jag skickat min portfolio för delmoment 1 till Pernilla, för att få en medbedömning. Man kan ju hoppas att hon är snäll!


// Sandra ♥.


★ Lördag och söndag.

Lördag

Klev upp ungefär
vid 06.45, var sjukt trött då jag inte somnade förrän vid 03. Skulle jobba. Utomhus dessutom. Det var riktigt kallt. Frös i fyra timmar. De sista två timmarna var det sol.

Blev ingen promenad när jag kom hem, vilket jag hade tänkt från början. Var riktigt frusen. Vid 18 var jag trött och trodde jag skulle somna i soffan, men jag höll ögonen öppna till 22 ungefär.


Söndag

Idag blev det
däremot en promenad direkt på morgonen. Varmt var det. Jag hade på mig på tok för mycket kläder. Gick 6 km och gjorde av med 275 kalorier, ungefär fyra apelsiner.

Annars har jag haft tvättstuga hela dagen idag. Känns det som. Var klar strax efter 21.

I övrigt är jag sjukt trött idag. Egentligen vill jag se The Wedding Crashers som går på fyran ikväll, trots att jag sett den flera gånger förut. Men jag orkar inte. Istället lägger jag mig och läser en stund innan jag somnar.

Ett stort GRATTIS till Elin och Hannes! Imorse ville deras lilla tös komma ut.


// Sandra ♥.


★ Fredag = Stå på vågen.

Det första jag gjorde imorse var att ställa mig på vågen. Fick en chock när jag såg att jag gått ner 2,6 kg under den här veckan. Blev verkligen glad!

Efter det gick jag ut på en promenad i kylan. Gick 5,7 km och brände 264 kalorier. Ungefär fyra apelsiner.

Nu vet jag inte vad jag ska hitta på. Hade sett framemot att se det senaste avsnittet av Vampire Diaries, men det har inte kommit än?! Varför?! Less tjej.


// Sandra ♥.

★ Torsdag.

Gick ut på en promenad imorse, och trots mössa och fingervantar var det kallt. Nu är det nästan dags att ha halsduk på sig. Jag gick i alla fall 5,8 km och brände 318 kalorier. Ungefär tre bananer.

Efter promenaden blev det frukost för att sedan göra den sista uppgiften med Rebecka. Analys av elevlösningar. Nu har jag gjort färdigt allting i läs- och skriv och allting i matten. Vilket innebär att jag har det sjukt slappt framtill vecka 45. Jag har också anmält mig och Jeanette till C-uppsatsen nästa termin.

Resten av dagen blir det nog film eller något liknande. Måsta gå på ICA och köpta frukt och något annat smarrigt, så slipper jag göra det imorgon.


// Sandra ♥.


★ Onsdag.

Ännu en dag som startade med en promenad. Det var riktigt kallt ute, men jag överlevde. Hade mössa och fingervantar på mig. Gick 5,9 km och gjorde av med fyra apelsiner. Det vill säga 271 kalorier.

Väl hemma var det frukost som gällde, och plugg med Rebecka efter det. Vi blev färdiga med matematikuppgiften. Sjukt knepig uppgift var det. Vi håller tummarna på att vi förstått den rätt, och hoppas på att i alla fall bli godkända.

Efter det har jag inte gjort många knop. Tänkte inte göra det heller.


// Sandra ♥.

★ Tisdag.

Började som vanligt dagen med en promenad. Jag gick 5,3 km och brände 246 kalorier, vilket ska motsvara ungefär tre äpplen. Lite mer kanske. Jag skulle vilja säga fyra äpplen.

Efter promenaden blev det frukost, ägg och bacon. Idag gick det helt felfritt att laga till det.

Sedan var det dags att ta tag i matematikuppgiften. Det är två delar. Del 1 är klar, och snart är vi färdiga med del 2. Sjukt krångligt att förstå sig på vad det är man ska göra. Har aldrig varit med om att en studiehandledning ska vara så svår att förstå sig på. Vi har klagat på den, och lärarna är väl inte allt för nöjd med upplägget. Men snart är vi färdiga. En uppgift återstår, där vi ska analysera olika elevlösningar. Sedan är vi helt färdiga!

Nu är det soffan som gäller hela kvällen. Kan inte ens spela Wordfeud, då Internet på telefonen surar.


// Sandra ♥.

★ Måndag.

Klev upp vid 09 idag och gick direkt ut på en promenad. Jag vet inte hur långt jag egentligen gick på grund av att jag mitt under promenaden hade råkat pausa träningsprogrammet på telefonen. Så är det att ha en pekskärm. Tror jag hade pausen på ungefär 1 km. När jag kom hem visade telefonen i alla fall att jag hade gått 4,7 km, och gjort av med 216 kalorier. Det är ungefär lika mycket som tre äpplen. Inte nog med att jag klantade till det med träningsprogrammet så dog mp3n under första halvan av promenaden. Tur att vädret var med mig i alla fall, det var riktigt skönt. Nu är mp3n nyladdad för promenaden imorgon.

När jag kom hem var det dags att göra frukost, bacon och ägg. Jag knäckte ägget... och vips så hamnade all gula och alla vita på golvet och på kökshandduken. Jag vet inte vad jag stod och tänkte på eftersom jag vände ägget upp och ner mitt på golvet. Stod inte ens över stekpannan. Jag stod mitt på golvet i köket.

Tillslut fick jag i alla fall i mig frukosten och kunde sätta mig och plugga med Rebecka. Vi hann inte med allt för mycket idag då hon fick främmande mitt upp i allt. Därför bestämde vi att det blir nya tag imorgon.

Har även hunnit med två filmer idag, Desert Flower och Irene Huss - Tystnadens Cirkel. Desert Flower handlar om Waris Dirie och hennes uppväxt och den könsstympning hon utsattes för som barn. Hennes berättelse är otroligt gripande, men jag tyckte inte filmen gjorde den rättvis. Däremot tror jag hennes självbiografier är bättre. Kanske man ska läsa dem? Irene Huss funkar alltid, precis som Beck och Wallander. Det är perfekta "söndagsfilmer", trots att det är måndag.

Nu blir det TV-tittande hela kvällen.


// Sandra ♥.


★ Söndag i all sin ära.

Ännu en "slappardag". Dock otroligt skönt kan jag tycka ibland. Laddar inför veckan, då det är dags att ta tag i matematikuppgifterna. Tanken är att jag ska bli helt färdig med matten den kommande veckan, för då behöver jag inte ägna mig åt något skolarbete förrän vecka 45. Den här terminen är Rebecka tillbaka och pluggar med oss, och vi två är ett stort stöd för varandra. Vi gör alla uppgifter tillsammans och diskuterar fram och tillbaka, vilket gör att uppgifterna blir så mycket lättare att göra. Dessutom går det fort för oss. Jag lär mig bäst genom att bolla frågor och tankar tillsammans med andra. Jag håller fullständigt med Lev Vygotskij och hans teori om att man lär sig i samspel med omgivningen. Smart snubbe det där.

Imorse tog jag mig ut på en promenad. Gick 3,9 km och brände 180 kalorier. Det är lika mycket som fyra persikor. Vädret var inte på min sida, det var väldigt kyligt. Imorgon hoppas jag på bättre väder. Efter promenaden såg jag en film, That's What I Am. Den gick att se.

Tänkte sätta på en rulle nu också innan jag hoppar i säng.


// Sandra ♥.

★ Idag skiner solen.

Vid ungefär 07.30 imorse var det ljust i min lägenhet, men jag kände att jag inte riktigt ville kliva upp än. Försökte somna om, men det gick inte. Klev upp och tog mig en promenad istället på 4,1 km. Under promenaden gjorde jag av med 193 kalorier, vilket motsvarar två päron.

Efter promenaden blev det film, Bridesmades. Den var bra och man fick sig några skratt.

Nu blir det ett besök på ICA då kylskåpet gapar tomt.


// Sandra ♥.

★ Fredag i all sin charm.

Idag har det varit en riktig "slappardag" för min del. Vilket jag tycker har varit otroligt skönt då jag inte gjort annat än suttit med näsan i skärmen hela veckan och pluggat. Hjärnan har gått på högvarv och snurrat som pariserhjulet självt.

Kvällen skulle jag ha spenderat med David och Evelina. Trodde jag. De har flyttat till en större lägenhet, och David ville så gärna att jag skulle dundra in på en visit. Alltså trodde jag att han menade att jag skulle komma dit och umgås med dem. När jag klev in i lägenheten såg jag bara kartonger och en stor soffa insvept i plast. Han hade glömt att berätta en liten, liten detalj; lägenheten ska renoveras och de flyttar in på riktigt under veckan som kommer. Så jag gick dit, glodde på lägenheten och åkte hem. Fick skjuts hem. Min kväll slutade med soffläge och idol, där fel person fick lämna tävlingen. Linni hade gärna fått åka hem.

Nu tänker jag förflytta mig till sängen och läsa en stund.


// Sandra ♥.

★ Back on track.

Trots att jag pratar med min mor 14 gånger om dagen, och uppdaterar henne om mitt liv kan hon inte sluta tjata om att jag aldrig skriver något i bloggen. Jag kan för mitt liv inte förstå vad jag missar att tala om för henne i telefonen, eftersom hon så tydligt vill att jag ska skriva några intressanta rader här.

Nåväl, let's give it a try. Kanske kan jag klämma in en rad eller två under dagarna som går. Vad har jag att berätta då?

Skolan har dragit igång igen, och jag har redan hunnit avverka två inneveckor. Under första veckan (vecka 35) gick vi igenom kursen; läs-, skriv- och matematikinlärning och lärarna packade på oss ohyggligt mycket uppgifter. Som vanligt. Under den andra inneveckan (vecka 39) var det obligatoriskt varje dag med bland annat seminarium, opposition av pedagogisk ryggsäck och Technichus. Med Technichus menar jag att vi (jag och studiegruppen) skulle hålla i fyra lektioner på 30 minuter och undervisa femteklassare i matematik. Alltså inte hur vi räknar matte idag, utan hur Mayaindianerna, Egypterna, Romarna och Babylonierna räknade. Våran grupp av elever var charmiga på sitt sätt genom att de gjorde snoppar av leran och tävlade om vilken som gjorde längst, de pratade sex och skrek "hurra!!!" när lektionerna var över. En annan studigrupp beskriv sina elever som änglar när de sa "tack för lärdomen" och "det här var trevligt" när de lämnade den sista lektionen. Summa sumarum av hela veckan var; tung, tung, tung plus tre akuta migränfall. Men jag tog mig igenom den... för skam den som ger sig.

Nu får jag vila från Härnösand ett tag då nästa innevecka inte är förrän vecka 45, men för det tar inte uppgifterna slut. Nej, det blev ännu fler uppgifter efter vecka 39. Hur kan det komma sig?! Jag har under måndag, tisdag, onsdag och idag suttit med uppgifterna till läs- och skriv, och tro det eller ej, jag är färdig med alla uppgifter. Gjorde helg för några timmar sedan och på måndag tar jag tag i uppgifterna till matematiken.

Nu blir det soffläge.



// Sandra ♥.

RSS 2.0