★ Bosse Bildoktorn.

Haha. Jag utnyttjar min morgon till att titta på Bosse Bildoktorn :)



Igår kom David och Niklas hit och umgicks med oss. Dom tittade på när jag och Sandra spelade Geni, och jag vann! Det gjorde jag kvällen före också. Jag är en smart tjej... mina vänner har lite förutfattade meningar om mig tror jag. När jag säger att jag ska spela Geni så skrattar dom eller kollar konstigt på mig.

Men alla vet ju... den som skrattar bäst, skrattar sist :)



// Sandra ♥.

★ Klockan 08 på morgonen.

Jamie ville ha ett tuggummi, men innan han stoppar det i sin mun måste jag tugga på det en stund. Det är så starkt. Jag råkade tappa det på golvet, så jag bad Jamie ta upp det åt mig. Och det gjorde han också, med hjälp av sina tår. Varför anstränga sig så tidigt på morgonen med att böja sig ner och ta upp det? Mellan Jamies tår såg jag det lilla vita tuggummit... plötsligt var jag inte så sugen på att stoppa det i min egen mun längre :)


Have a nice day!



// Sandra ♥.

★ Avatar!

Oj, oj, oj. Vilken film! Sjukt bra! GRYM!! Rikigt bra var den. Och vacker. Och Mysig. Musiken.. färgerna. Sjukt bra film. Jag finner inga ord för hur grymt bra den var.

SE DEN!



// Sandra ♥.

★ Sweet Dreams.

David och Mathias kom och plockade upp mig och Sandra förut idag, då blev det Birsta för att byta mina skor och köpa nya handskar till Jamie.

Efter det följde dom med till Sandra en stund, bland annat så bokade vi platser på Avatar. Så den ska vi se ikväll :) Ska bli roligt.

Matte och Jucka kom hit och käkade med oss. Dom skulle också se Avatar ikväll, men den tidiga bion. Så dom handlade med sig mat och kom hit innan. Schyssta puckar!

Just nu sitter vi bara i soffan och väntar på att klockan ska ticka så vi får åka in till stan med grabbarna och se film :)


Elin demonstrerar vackert min ena sko.





// Sandra ♥.

★ Let me think about it.

Ikväll var vi en stund hos Emil, sedan åkte vi ut till David och träffade honom och hans kompis. Åkte ut till Torsboda och köpte korv, sedan hem till David en stund.

Efter det åkte vi hem till Sjöström. Där hon, Sjögren, Marre, Anna, Nima, Isa, Lin, John, Max och Vikberg var. Det var feststämning där :) Och väldigt trevligt hade jag!

Huvudvärken har suttit i hela dagen, den vägrar försvinna. What to do, what to do. Jag har i alla fall varit lika glad ändå... har lärt mig att "lägga den åt sidan" (inte tänka på den).


G'natt!



// Sandra ♥.

★ Mellandagsrean.

Uppstigning klockan 07 idag. Iväg på Elgiganten och köpte mig en bluray-spelare! Nice. Frukost på Mc'Donalds. Sedan åkte vi hem igen, båda somnade. Klev upp vid 13 tiden, åkte ut till Birsta och mötte upp Elin.

Köpte mig ett par skor, jättesköna och jättesnygga. Upptäckte dock en fläck på ena skon när vi kom hem, ska byta den imorgon.

Nu blir det duschen och sedan göra sig klar för kvällens bravader! :)



// Sandra ♥.

★ The boy does nothing.

Imorgon ska jag dra med mig Sandra på mellandagsrean... om jag så ska bara tvungen att slita i henne. Men det ska nog inte vara några större problem :)

Annars så har jag haft migrän sedan igår, håller ärligt talat på att gå i taket nu. Jag vet inte vad jag ska göra för att den ska försvinna! Det "roliga" är att den bara kommer, ingen förvarning eller något. Illa mår man i alla fall. Jag hoppas att den är borta imorgon när jag vaknar!


Alesha Dixon - The boy does nothing, har fastnat i huvudet på mig. Även fast att jag har lyssnat på all möjlig musik idag så försvinner den inte.

Dags att sova kanske?



// Sandra ♥.

★ Glad Midsommar.

... eller God Jul säger man väl egentligen!

Nu är julen över, och skönt är väl det. Jag är inte ett så stort fan av denna högtid. Men fina julklappar fick man i alla fall :)

Nu är jag tillbaka hos Sandra, och vi ska nog slå på en film.


By the way... mina vänner är guld värda.



// Sandra ♥.

★ Ett meningslöst inlägg.

Idag har vi bara tagit det lugnt, och det har varit hur skönt som helst. Jag blev jättetörstig förut och längtade efter trocadero, men jag ville inte ge mig ut i kylan. Sekunden efteråt ringde David och sa att han tänkte åka och köpa en dricka och sedan komma hit. Ibland blir saker och ting precis som man vill :)



// Sandra ♥.

★ Arbeit Macht Frei.

Om det är så att en svensk är inblandad i stölden av nazistskylten "Arbeit Macht Frei" från Auschwitz... då skäms jag! Uscha! Jag förstår inte hur vissa människor fungerar. Folk gör då fan vad som helst för pengar! Usch.







// Sandra ♥.

★ Det finns folk... och så finns det folk.

Det finns folk... och så finns det folk. Det finns så sjuka människor här i världen. Jag blir alldeles mållös.







// Sandra ♥.

★ Last house on the left.

Den har jag nyss sett klart. Den var bra faktiskt! Började titta på den för flera timmar sedan, men så ringde grabbarna och frågade om jag ville ha sällskap. Och det ville jag :). Sandra åkte iväg en stund förut. Så då kom David och Mathias och myste lite med mig, det var trevligt!

Sedan kom Sandra hem och en stund efter det åkte grabbarna. Nu ligger hon och sover. Jag tänkte göra likadant, för jag är grymt trött.

Justja... vi gick ju ner till Nina förut. Den quinnan bakar grymt gott fikabröd alltså, jag åt så jag fick ont i magen. Vi fikade, drack kaffe och surrade massvis :). Var så roligt att träffa henne! Var ett tag sedan om man säger så.


Nja, sängen var det. Det är en dag imorgon också :)



// Sandra ♥.

★ Nollniotolvtjugoett.

Dagarna rullar på... eller rättare sagt så susar dom förbi! :)

I fredags var jag och Sandra med David och Mathias en stund, på lördagen samma sak. I lördags fick jag äntligen se Inglourious Basterds, den var bra tyckte jag. Men det är ingen film man ska se om man är trött! Det gäller att hänga med.

Igår åkte vi ut till Karla, Peter och Theodore. Det var roligt :). Busungen bara växer och växer! Det blev lite bus där, och efter det blev det Mc'Donalds för vi var så sjukt hungriga.

Efter det åkte vi hem till Matte en stund, vi surrade lite och Sandra spelade TV-spel. Jag vägrade. Jag vet vilken panik jag får om det inte går som det ska :)

Sedan blev det några ärenden i stan, och efter det blev det Coyote Ugly i Sandras soffa. Efter filmen somnade jag som en stock.


Ny dag idag! Vi har slöat hela dagen. Vi somnade i soffan, och jag drömde en sjuk dröm!

Alldeles strax ska vi hem till Nina och surra lite. Henne har jag inte träffat på väldigt, väldigt länge. Hon håller på att baka idag, så kanske har hon något smarrigt att bjuda på :)

Hej så länge!



// Sandra ♥.

★ The Pianist = en riktig tankeställare.

Jag och Sandra tittade på Pianisten förut innan Jamie kom hem. Helt sjukt vad den filmen är bra. Och Adrien Brody, vilken grym skådespelare han är!

Jag fick mig i alla fall en riktig tankeställare under filmens gång. Oftast så gnäller man och klagar på allting, saker som är en "piss i mississippi" jämfört med vad bland annat judarna har fått vara med om. Tänk dom som var tvungen att genomlida koncentrationslägren, tänk dom som överlevde. Tänk vilka men dom fick resten av livet. Det är så orättvist hur det kan vara.

Från och med nu tänker jag inte klaga eller gnälla över småsaker. Det finns dom som har det värre! Det är dom man ska skänka en tanke till, istället för att vara egoistisk och tänka på sig själv och sina problem. Oftast är det som sagt en piss i mississippi om man ska jämföra.



// Sandra ♥.

★ Frajdej.

Direkt efter att jag skrev inlägget igår somnade jag i Sandras soffa. Vaknade inte en enda gång under natten. Klockan 08 imorse vaknade jag av att Sandra och Jamie smög omkring här i vardagsrummet, och vid 09 åkte vi på Mc'Donalds och åt frukost.

Efter det åkte vi hem till Sandra igen. Jamie lekte med ett tuggummi han fått av mig igårkväll, han hade det i skopan på sin traktor. Jag sa åt honom att åka på soptippen (soppåsen) med tuggummit. Det skulle han göra! Sedan ser jag att han går omkring och spretar med fingrarna... han har tuggummi överallt mellan fingrarna. Jag pillar bort tuggummit så gott jag kan, sedan bad jag honom gå på toaletten och tvätta händerna. När han gjorde det gick jag för att leta efter resten av tuggummit, och jag hittar det på hans leksaksbuss. Han har lindat det runt hela bussen, runt däcken etc. Jag ville veta varför han gjort så, så jag frågade honom. Till svar fick jag: "Bussen hade skadat sig och behövde hjälp". Tuggummit var alltså bandage till bussen.

Sedan åkte vi upp till Lillan (Sandras mamma) en snabbis och sa hejdå till Jamie. Sedan blev det Ica Maxi och hem till Sandra igen.

Efter det åkte jag och klippte mig, och nu är jag tillbaka hos Sandra. Men hon är inte här, hon har lämnat mig ett tag.

Kvällen är fortfarande oklar, vi väntar på ett samtal från David.



// Sandra ♥.

★ Jag förstår inte hur jag orkar.

I brist på annat nu när Sandra pratar i telefon kan jag meddela att jag har varit vaken i 38 timmar. Jag är sjukt trött! Känner mig som en zombie just nu. Tanken var ju att vi skulle vara vaken hela natten i onsdags för att sova på tåget idag, men för min del var det omöjligt. Det var för kallt och obekvämt, plus att jag var irriterad på förseningen.

Jag kommer somna vilken minut som helst. Jag kommer sova hur skönt som helst, och förhoppningsvis bjuder jag på några högljudda snarkningar.



// Sandra ♥.

★ Då var man i KALLA, KALLA Sundsvall.

Kom fram vid 18 tiden ikväll, två timmar senare än vi skulle ha varit framme. Och här i Sundsvall är det KALLT. Uscha! Det är till och med kallt inomhus. Jag saknar min lägenhet hemma i Kristianstad. Sebastian klarar knappt av att vara i den, han måste ha ytterdörren öppen när han är hos mig.

I vilket fall så kom mamma och hämtade mig och min packning, och vi åkte raka vägen hem till dom. Det första jag gjorde när jag klev innanför dörren var att rota fram mina favorittröjor ur mammas garderob, vilket jag alltid gör. Men nu ville inte mamma att jag skulle ta hennes tröjor, så jag fick en tidig julklapp. Det var en av tröjorna... men julklappen var från lillebror. Tack Patrik!

Sedan gjorde jag en till sak jag alltid gör när jag kommer dit; jag övertog brorsans rum. Vilket han vanligtvis inte brukar tycka om, men ikväll var det inga problem. Där kollade jag på finalen av Biggest Loser, och i pauserna packade jag ihop en väska med kläder.

När programmet var slut åkte jag hem till Sandra och Jamie, och just nu sitter jag i hennes soffa med benen på bordet och datorn i knä. Väldigt roligt att vara här igen måste jag säga :)

Imorgonkväll var det tänkt att jag, Sandra, David, Niklas och Mattias skulle gå på bio. Men det fanns inga bra platser kvar för fem personer, och vi vill ju sitta tillsammans allihopa. Så vi får se vad som händer!


Nu tror jag att vi ska titta på Inglorious Bastards.



// Sandra ♥.

★ Det händer alltid oss.

Den här dagen började ju bra. Tåget var över en timme sen i Hässleholm, vilket resulterade i att vi missade vårat tåg i Stockholm. Vi fick vänta på centralen i Stockholm i 1,5 timme.

Och i Hässleholm kan man ju fråga sig vad det var för fel på allt folk?! Dom blockerade rulltrapporna för att värma sig, istället för att gå upp på våningen ovanför. Man åker ner i rulltrapporna med mycket packning, men dom flyttar inte på sig. Så vi drog våran packning över deras fötter för att kunna ta oss förbi och ut på vårat spår. OCH VAD HÄNDER DÅ? Jo, jag drar i handtaget på min rullväska och det enda som följer med är handtaget. Väskan låg på backen. Kunde inte bli ett bättre läge! Så det var det handtaget.

Vi har roat folket runt omkring oss på tåget. Trots att dom är less så kan dom inte låta bli att dra på mungiporna, och det är ju bra. Bland annat så skulle jag klä på mig i tid strax innan ankomsten till Stockholm, så jag satte på mig mössan och efter det tänkte jag sätta på mig sjalen. Så jag drog på mig tröjluvan ovanpå mössan och vipps så åkte mössan ner över ansiktet. Sedan efter lite skratt från omgivningen så var det tid för jackan, den var krånglig. Jag var nära att slå till damen bredvid mig. Det slutade med att jag dök fram med huvudet i famnen på henne, hon tittade förvånat på mig och så klämmer jag fram: "HEJ!". Kanske inte världens roligaste grej, men det såg lite småkul ut. Och det är väl trevligt att folk visar sina smile? :)


Nu sitter vi i alla fall äntligen på tåget mot Sundsvall, dock så kommer vi upp två timmar senare. Här har det också skrattats en del från omgivningen. Det var trångt och stressigt när vi skulle kliva på och jag lade mig i princip över en stackars herre på 60+. Han tittade på mig så jag var ju tvungen att säga något, och det blev "Tjenare, jag tänkte krypa upp i knät på dig jag!". Då skrattade han :)

En zigenare behövde hjälp med diverse grejer. Elin hjälpte henne att öppna dörren in till våran vagn. Sedan var det min tur att kliva upp från min plats och hjälpa henne att öppna toalettdörren. När jag kom tillbaka drog jag ett skämt om att jag kunde hjälpa henne att spola också, det tyckte herren på 60+ var roligt.

Det är kul när man kan få andra att skratta! :)



// Sandra ♥.

★ Nu är vi trötta.

Minst sagt. Alla tre håller på att somna. Själv dricker jag cola i mängder för att ha något att göra, samtidigt som jag tittar på Vänner med Sebastian. Elin är hemma hos sig, hon skulle duscha och så :)

Jag hade velat ta in min cykel i lägenheten, men det är omöjligt! Går inte att få in nyckeln (eller nyckLEN som man säger på skånska) i låset, det har frysit. Så den kommer förmodligen vara begravd i snön när jag kommer tillbaka. Vi får ses till sommaren helt enkelt, lär ju inte kunna låsa upp den under denna vinter i alla fall.

Om klockan kunde öka takten och bli 06.20 någongång så skulle det vara bra! Då ska vi bege oss till bussen. Uscha, vilken packning vi har. Håller tummarna för att det är lite folk på bussen så man får sitta åtminstone.

Ha det bra! :)



// Sandra ♥.

★ Nattmacka at my place.

I K-town är vi fortfarande vakna. Jag och Sebastian har nyss tryckt i oss en nattmacka, och är på väg hem till Elin igen.

Om ungefär fem timmar ska vi promenera bort till bussen, som ska ta oss till tågstationen. Är det någon idé att sova? Nej, vi tycker inte det. Vi tar det på tåget istället :)

Nej, nu ska jag ta med mig en påse med päron hem till Elin. Förhoppningsvis äter vi upp dom, annars hamnar dom i soporna.



// Sandra ♥.

★ Charmigt eller bara klantigt?

Jag är ju som jag är, och ni som känner mig vet det. Jag har lätt att glömma saker, även om det är något jag håller på med precis då.

Jag skulle göra det sista när det gällde tågfikat; värma baguetterna i ugnen några minuter. Jag stoppar in dom i ugnen, sätter mig sedan i soffan för att slå på lite musik. Men så fastnar jag på Internet, och glömmer totalt bort ugnen. Jag känner hur värmen börjar stiga i lägenheten, och så kommer jag på att baguetterna ligger i ugnen. Tog ut dom, petade lite på dom... och dom gick i två delar. Det blev skorpor. Och liknande händelser händer dagligen!

Jag kan tycka att jag är otroligt klantig vissa stunder, men ibland kan jag också tycka att det är väldigt charmigt. Åtminstone så ler jag faktiskt åt mig själv när det händer :)

Just för att det är JAG. Det är sådan jag är. Det är jag i ett nötskal.






// Sandra ♥.

★ Finalen av Hell's Kitchen.

Har nyss tittat på finalen av Hell's Kitchen med Elin och Sebastian, och min favorit vann! :) Dave.




Nu ska vi spela plump! :)



// Sandra ♥.

★ 2 dagar kvar!

I fredags blev jag klar med min VFU på skolan, och det har varit riktigt roligt. I måndags var jag tillbaka, men som vikarie. Det gick jättebra! Alla ungar var supergulliga :)

Man har fått höra riktigt knepiga ord, som inte alls går att koppla till det som det egentligen betyder. Det är lite skoj!


... 2 dagar kvar.



// Sandra ♥.

★ 4 dagar kvar!

Idag är det söndag. Idag är det Lucia. Idag är det 3:e advent. Idag är det 4 dagar kvar till Sundsvall.

Imorse vaknade jag klockan 06 och var pigg, igår vaknade jag 07.50 och var pigg. Vad är det med mig? Jag har alltid kunnat sova länge. Fanns inte så mycket att göra klockan 06 imorse så jag har legat och tittat på några avsnitt av Sex and the City fram till nu. Jag har lånat boxen av Sebastian. Jag bara älskar den serien! Måste köpa den jag med. Sex and the City - mini skolådan. Just för att den är så söt :)

Igårkväll fick vi lite snö förresten. Jag gjorde en liten, liten, liten snöboll och kastade den i nacken på Sebastian.




... 4 dagar kvar.




// Sandra ♥.

★ Familjerätten dömer barn till en tillvaro av övergrepp! Hjälp Matilda 4½ år!

GÅ IN HÄR! och skriv på. Fy fan på ren svenska!



// Sandra ♥.

★ 9 dagar kvar!

Började dagen som vanligt med VFU. Och det gick bra som vanligt. Älskar den där klassen! :)

Annars så är jag väldigt, väldigt trött. Tänkte lägga mig i sängen nu och titta på Desperate Housewives och Hell's Kitchen. Hade jag kunnat hade jag gått och lagt mig klockan 18 om kvällarna, men nu är det ju så att jag ska plugga också efter att jag varit på VFU:n.

Sov gott!


... 9 dagar kvar.



// Sandra ♥.

★ 10 dagar kvar!

Klockan är snart 07, och om 30 minuter ska jag bege mig till VFU:n. I regnet. Vad blöt jag kommer bli! Sista veckan på VFU:n nu, slutar på fredag. På måndag ska jag vikariera, och på torsdag (17/12) åker jag till Sundsvall. Hoppas dagarna går snabbt.

När jag kommer hem senare idag blir det plugg.

... 10 dagar kvar.



// Sandra ♥.




★ 11 dagar kvar!

Somnade vid 01.30 inatt, men vaknade ändå strax efter 08 och var pigg. Trodde jag skulle få sova ut i helgen, men min kropp verkar vara utvilad. Var i alla fall skönt att vakna så tidigt, då har man hela dagen framför sig.

Tänkte först gå ut och promenera, men istället parkerade jag rumpan i soffan med en skolbok i näven; Matematik i förskolan. Jag kikade igenom den för andra gången (har läst den tidigare), och nu hittade jag äntligen något som föll mig i smaken.

Så idag har jag pluggat hela dagen lång, och jag känner mig hyffsat nöjd med resultatet. Är nu klar med uppgift 3, som ska lämnas in senast torsdag vecka 51. Lite krångligt var det att koppla litteraturen till min text i och med att jag gör min VFU i grundskolan, och inte i förskolan. Förhoppningsvis har lärarna lite överseende med det. Jag har redan gnällt på dom lite så :).


Kvällen igår spenderade jag till största delen i telefon, både med Karla och med Sandra. Jag och Sandra har hittat tillbaka till varandra igen, och det är väldigt roligt måste jag säga. Snart åker jag ju upp till Sundsvall igen, så då ska vi hitta på något trevligt!


11 dagar kvar...



// Sandra ♥.

★ 14 dagar kvar!

Haft VFU idag igen, och som vanligt har det gått superbra.

Min sista dag på VFU:n är fredagen den 11 december, men redan på måndagen den 14 december vill dom ha mig som vikarie. Det ska bli riktigt roligt! :)

Snart ska jag traska upp till Sebastian och titta på Biggest Loser!


14 dagar kvar! :)



// Sandra ♥.

★ 15 dagar kvar!

Torsdag - måndag har jag varit uppe i Sundsvall. Där har jag haft det riktigt mysigt, ville inte åka tillbaka till Kristianstad i måndags. Det tog emot ordentligt. Har haft det helt underbart där! Tack för dessa mysiga dagar :) Om 15 dagar åker jag upp igen, tillsammans med Elin och Sebastian. I K-town har alla tre nedräkning just nu.

Nu är jag tillbaka i Skåneland, kom i måndagskväll... 30 minuter senare än vad jag skulle ha kommit. Det var något fel på motorn.

I tisdags började jag dagen med VFU som vanligt. Barnen var jätteglada när jag var tillbaka. Missade ju två dagar i och med att jag åkte upp till Sundsvall torsdag - måndag. Efter VFU:n tog jag mig i kragen och åkte äntligen och pumpade däcken på cykeln. Har inte haft luft i bakdäcket på 1 månad... eller längre. Kan säga att det har varit riktigt jobbigt att cykla! När det sedan var luft i däcken var det som att flyga fram på cykeln. Det skulle bli riktigt roligt att cykla till VFU:n på onsdagen... trodde jag.

Imorse vaknade jag klockan 06 som vanligt, klev upp och gjorde mig ordning innan Vakna med The Voice började 06.30. Satte mig i soffan framför det och åt lite fil och flingor. Sedan går jag ut för att trampa iväg till VFU:n, då var klockan 07.40 ungefär. Vad har då hänt? Jo, låset har frysit. Det gick inte att låsa upp cykeln, hur jag än försökte. Jag eldade lite med en tändare, men det gick inte. Klockan 08 ringde jag min llu:are och sa att jag förmodligen blir lite sen (börjar 08.15) för att låset frysit. Hon hade haft samma problem med bilen, så det var inga problem. Men det slutar inte där...

Jag bestämde mig för att ta en promenad till skolan, vad göra liksom? När jag hade kommit till macken i närheten av där vi bor så kommer det två polisbilar emot mig med en jävla fart med blåljusen på. Jag trodde dom skulle köra på mig. Dom gör världens sväng och parkerar alldeles bredvid mig, fem poliser springer ut med pistolerna i högsta hugg och ställer sig intill husväggen. Och där står JAG på trottoaren mitt i allting, inte en människa i närheten (förutom poliserna). Poliserna viftar bort mig så jag går snabbt därifrån och funderar på vad som precis hände mitt framför ögonen på mig. Än vet jag inte.

Men vi bor inte i det lugnaste området direkt. Här där vi bor har vi fyra polisstationer. Det är som att ha fyra polisstationer i Timrå. Vi har även nattpatruller som är här ute och checkar läget om nätterna.

Nu ska jag, Elin och Sebastian titta på Biggest Loser!

... 15 dagar kvar.




// Sandra ♥.

RSS 2.0